JIPS weekdagboek #157

Ik had afgelopen week (hopelijk zoals velen van jullie), een gezellig Oud en Nieuw feestje, maar moest daar wel heel 1 januari van bijkomen… Daarmee sloot ik de feestelijke decembermaand af. Ik heb hier heel erg van genoten, maar met een gevoel waar ik ook heel blij van word, ga ik nu het nieuwe jaar in! Lees je mee met mijn favoriete momentjes van de afgelopen week? Let’s go!

Mijn favoriete snack van de afgelopen week

Je raadt het waarschijnlijk al: oliebollen waren mijn favoriete snack de afgelopen week! Het liefste zelfgebakken óf vers en warm van de kraam mét poedersuiker natuurlijk. Hoeveel heb jij er op de afgelopen week?

Een gezellig Oud en Nieuw feestje!

3,2,1… Gelukkig nieuwjaar! Voorgaande jaren was ik tijdens de jaarwisseling altijd bij familie en vrienden in Brabant te vinden, maar dit jaar proostte ik het nieuwe jaar voor het eerst in in mijn huidige woonplaats Nijmegen. Bovenstaande foto maakte ik aan het begin van de avond. Toen ik vervolgens naar een huisfeestje ging in de stad, heb ik geen enkel moment gedacht aan mijn telefoon. Ik heb dan ook nul foto’s gemaakt van die avond/nacht, maar dus wel heerlijk in het moment geleefd met lieve mensen om mij heen. HAPPY 2020 iedereen!

Heel 1 januari in bed…

Hoe leuk het feestje ook was, hoe lam ik wakker werd. Met de kater viel het gelukkig mee (YES!). Maar mijn energie was ver te zoeken. Tot mijn grote vreugde kwam ik erachter dat het programma ‘Heel Holland Bakt‘ drie weken eerder was begonnen. Dat was me helemaal ontgaan, en dus had ik deze middag een hele leuke taak: alle afleveringen terugkijken!

Een interessant boek.

Ik ben pas net op de helft van het boek ‘De meeste mensen deugen‘, maar aangezien het best een dikke pil is (en ik dus wel al een flink aantal bladzijdes heb gelezen), kan ik al wel zeggen dat ik het een super interessant boek vind. Door middel van verschillende wetenschappelijke onderzoeken vertelt Rutger Bregman over de geschiedenis van de mensheid. Met onderbouwde argumenten haalt hij ook conclusies van grote onderzoekers uit het verleden onderuit. Of wat hij zegt allemaal waar is of niet, ik vind het in ieder geval een goed verhaal dat mij met een frisse blik laat denken over het gedrag van mensen. Het boek bestaat uit 500 bladzijdes maar tot nu toe leest het heel gemakkelijk weg.

Gevoel van een nieuwe start!

De decembermaand vol gezelligheid is voorbij… Aan de ene kant vind ik dat heel jammer, maar aan de andere kant heb ik ook zin om weer te gaan knallen met een frisse, nieuwe start! Zo geniet ik heel erg van een ritme en productief kunnen zijn. De afgelopen week ben ik dan ook naar een paar weken vol motivatie sportief bezig geweest. Ik heb twee rondes hardgelopen en drie workouts in de sportschool gedaan. YES, ik houd van dit gevoel!

Herken jij dit gevoel?

Liefs,
Jip

 

be the first to comment on this article

Geef een reactie