Sportdagboekje januari 2020

De eerste week van 2020 begon ik sportief! Oke niet meteen, want ik moest wel even een dagje bijkomen van het Oud en Nieuw feestje… Maar ik was gemotiveerd om er nog een sportieve week van te maken! Dat is gelukt, want ik sportte uiteindelijk zes keer. In deze blog vertel ik je welke trainingen ik deed en hoe ik deze heb ingedeeld. Let’s go!

Maandag: hardlopen

Ik begon mijn week met een rustig rondje hardlopen. Nu ik (nog) geen hardloopdoel voor ogen heb, vind ik het fijn om op gevoel te lopen en tijdens mijn rondje pas te beslissen voor welke route en afstand ik ga. Het werden uiteindelijk 7 en een halve kilometers. Een fijn begin van de week als je het mij vraagt!

Dinsdag: rustdag

Dinsdag was het 31 december en dat betekende dat het oudejaarsdag was. Ik had op deze dag geen workout gepland, maar bracht een bezoekje aan familie, proefden oliebollen met mijn mama en proostten op het nieuwe jaar met vrienden!

Woensdag: rustdag

Op woensdag 1 januari was ik luier dan lui. Ik ben een aantal keren naar de keuken op en neer gelopen, om wat te eten te halen maar heel veel meer beweging dan dat heb ik op deze dag niet gehad. Stiekem vond ik het heerlijk!

Donderdag: krachttraining + hardlopen

Hoe fijn ik het luieren ook vond, een dag later was ik er alweer klaar mee. Ik had zin om weer te knallen en dus besloot ik mijn dag te starten met een krachttraining in de sportschool. Ik deed de volgende oefeningen: pull-ups, seated row, lat pulldown, barbell row, one-arm dumbbell rows en planken. In de middag wilde mijn vriend een stukje hardlopen en ik besloot met hem mee te gaan. We liepen zes kilometers en ik sportte deze dag uiteindelijk dus zelfs twee keer!

Vrijdag: krachttraining

Ook op vrijdag begon ik mijn dag gemotiveerd met een krachttraining. Dit keer trainde ik mijn been- en bilspieren. Hiervoor deed ik de volgende oefeningen: squats, deadliften, hiptrusten, legpress, side walk (met weerstandsbanden) en lunges. 

Zaterdag: krachttraining

Donderdag had ik voornamelijk mijn rug getraind, vrijdag mijn billen en benen. Vandaag stond de laatste ronde op de planning: de borstspieren. Ik trainde weer een uurtje in de sportschool en deed de volgende oefeningen: bankdrukken, push-ups, incline dumbbell press, dumbbell flies en nog voor de triceps: de cable tricep pushdown.

Zondag: hardlopen

Ik sloot de week af met weer een rustige hardloopronde op gevoel. Ik liep vijf kilometers om mijn lichaam een beetje los te maken, want ja ik had spierpijn.

Met drie krachttrainingen en drie hardlooprondjes was het voor mij een fijne en sportieve week. Welke trainingen deed jij allemaal?

Liefs,
Jip

be the first to comment on this article

Geef een reactie