8 redenen waarom ik sporten in de ochtend zo fijn vind!

Waarschijnlijk weet je het ondertussen al, maar ik ben écht een ochtendsporter! Zowel een hardlooprondje als een krachttraining doe ik het liefste in de (vroege) morgen. In deze blog geef ik je 8 redenen waarom ik mijn dag graag begin met een workout. Let’s go!

1. Voor de drukte…

Volgens mij zijn steeds meer mensen goed bezig (jeej!), want ook in de ochtend kan het in mijn sportschool soms al druk zijn. Althans, dat dacht ik. Laatst kwam ik een keer ’s avonds binnenlopen en toen draaide ik me het liefst meteen weer om. Het kon dus nog veel erger! Wanneer het mega druk is in de sportschool, verlies ik mijn focus op mijn training en ben ik vaak alleen maar bezig met de drukte om mij heen… Voor mij is dit een goede reden om op tijd naar de sportschool te gaan!

2. Voldane gevoel!

Met een workout in de ochtend heb ik er toch al meteen een productief uurtje op zitten. En dan moet de rest van de dag nog beginnen! Hier word ik blij van.

3. Op de ‘gezondere’ toer.

Wanneer ik in de ochtend sport, heb ik de rest van de dag meer motivatie om ‘gezond’ te eten dan wanneer ik niet heb getraind. Zie ik bijvoorbeeld een bak met chocolaatjes staan? Na een workout denk ik meer na over waar ik zojuist mijn best voor heb gedaan… 😉

4. Geen uitstelgedrag.

Heb ik een training aan het einde van de middag of in de avond gepland staan? Grote kans dat ik de hele dag door excuses voor mezelf ga verzinnen waarom ik de training beter kan uitstellen. Als ik de training meteen doe wanneer ik opsta, voorkom ik dat uitstelgedrag!

5. Energie om te knallen!

Na een lange werkdag ben ik voor mijn gevoel vaak ‘op’, ‘vermoeid’, ‘leeg’. Ik word dan ook al moe over het idee dat ik nog naar de sportschool zou moeten… Terwijl ik in de ochtend nog al mijn energie heb om te knallen!

6. Fris en fruitig om de dag te beginnen.

Een frisse douche na een ochtendtraining, daar kan ik echt van genieten. Fris en fruitig én met een goed humeur kan ik dan mijn dag beginnen!

7. Ruimte voor een tweede ontbijtje.

Naast een ochtendsporter, ben ik ook een ontbijtliefhebber. Het is belangrijk je lichaam na het sporten weer aan te vullen, oftewel: ruimte voor een tweede ontbijtje!

8  In de avond op de bank neerploffen!

De laatste reden is logisch te bedenken maar ó zo fijn! Heb ik vóór al mijn bezigheden al gesport? Dan heb ik in de avond tijd om (met een voldaan gevoel) op de bank neer te ploffen! YES! *Hier kom ik niet meer vanaf.*

Sport jij ook het liefste in de ochtend? Of gaat jouw voorkeur wel uit naar de middag/avond?

Liefs,
Jip

be the first to comment on this article

Geef een reactie