Mijn nieuwe hardloopdoel! (voorjaar 2020)

De afgelopen maanden had ik geen concreet hardloopdoel, maar liep ik af en toe een rondje op gevoel. Soms had ik zin om even te lopen, de andere keer was mijn motivatie om de deur uit te gaan ver te zoeken. Een doel voor ogen hebben, werkt voor mij motiverend en dus ging ik op zoek naar een toffe volgende hardloopwedstrijd. De afgelopen week heb ik de knoop doorgehakt en mij meteen voor eentje ingeschreven. Ben je benieuwd naar mijn nieuwe hardloopdoel? Ik praat je er graag over bij in deze blog!

Welke afstand?

Een marathon… Ik vind het een magische afstand, maar als ik eerlijk ben wil ik daar nog even niet over nadenken. Maar welke afstand wil ik dan gaan rennen? Het is namelijk wel zo dat ik liever (langere) duurlopen ren, dan kortere rondes op tempo. Om deze reden zat ik te denken aan de volgende afstand als nieuw doel: een halve marathon!

Wanneer?

De dagen worden vanaf nu weer langer én dus lichter (YES!) Ik weet van mezelf dat ik dan ook steeds weer gemakkelijker de deur uit ga, om een aantal kilometers te maken. Dit is ook meteen een reden dat ik een soort van ‘winterstop’ heb gehouden. Maar een halve marathon ergens in het voorjaar lijkt mij een prima optie!

Waar?

Toen ik had vastgesteld dat ik een halve marathon in het voorjaar wilde gaan lopen, wist ik eigenlijk meteen welke wedstrijd het moest worden. Ik woon namelijk al ruim zes jaar in Nijmegen, maar nog niet eerder heb ik meegedaan aan de Stevensloop. Dat kan natuurlijk niet. En dus luidt mijn volgende hardloopdoel als volgt: Op 22 maart 2020 ga ik de Stevensloop (21.2 kilometers) in Nijmegen lopen!

Mijn tijdsdoel?

Stiekem zou ik heel graag een nieuw persoonlijk record op de halve marathon willen lopen. Mijn snelste tijd op deze afstand is op dit moment 1:48:17. Ik liep dit record vorig jaar halverwege de maand mei in Utrecht (hier kun je het wedstrijdverslag teruglezen) en weet nog dat ik me tijdens deze wedstrijd super fit voelde. Ik ben heel benieuwd of ik onder deze tijd kan duiken!

Ik heb nog ongeveer twee maanden om te trainen en ga net als mijn marathonvoorbereidingen aan de slag met een hardlooptrainer en -schema. Komend weekend begin ik hiermee, dus ik zal hier later ook wat meer over vertellen.

Wie zie ik nog meer zondag 22 maart 2020 aan de start van de Stevensloop in Nijmegen!? 🙂

Liefs,
Jip

 

There are 2 comments for this article
  1. Inge 15 januari 2020 19:03

    Ga je ons ook weer via YouTube-video’s meenemen in je weg naar de halve marathon?

  2. Pingback: Update hardlooptrainingen Stevensloop 2020: nog 6 weken! – Jipsanders.com

Geef een reactie