JIPS weekdagboek #159

Aan het begin van de week hakte ik de knoop door en schreef ik mij in voor een hardloopwedstrijd in het voorjaar, verder had ik een aantal fijne werkdagen en sloot ik de week af met mijn favoriete havermoutje op bed en loopscholing in Utrecht. In deze blog vertel ik je graag meer over mijn favoriete momentjes van week nummer 3 van 2020. Let’s go!

Nieuw hardloopdoel!

De afgelopen maanden had ik geen concreet hardloopdoel, maar liep ik af en toe een rondje op gevoel. Soms had ik zin om even te lopen, de andere keer was mijn motivatie om de deur uit te gaan ver te zoeken. Een doel voor ogen hebben, werkt voor mij motiverend en dus ging ik op zoek naar een toffe volgende hardloopwedstrijd. De afgelopen week heb ik de knoop doorgehakt en mij meteen voor eentje ingeschreven. In deze blog vertel ik welke wedstrijd, waar en met welk doel ik wil gaan rennen! Wie doet hier nog meer aan mee?

Vakantiekiekjes van mijn vriend

Mijn vriend was de afgelopen week op skivakantie en stuurde mij dagelijks heerlijke plaatjes zoals hierboven. Ik ben zelf nog nooit op wintersport geweest, maar ben door al zijn foto’s en verhalen wel heel erg benieuwd geworden. Zal ik toch maar een keer meegaan? Ik ben benieuwd, vind jij een skivakantie een aanrader?

Een fijne werkweek!

Wat ik de afgelopen maanden heb ervaren is dat je in het (speciaal) onderwijs nooit van te voren kunt weten hoe een dag gaat verlopen. De afgelopen week heb ik een paar hele fijne dagen gehad, wat mij veel energie en een voldaan gevoel geeft!

Favoriete havermoutje

Op zaterdag werd ik uitgeslapen wakker en besloot ik mijn dag te starten met mijn favoriete havermoutje op dit moment. Ik maak deze als volgt: ik mix 200 ml (ongezoete) amandelmelk, met 40 gram havermout, 15 gram rozijnen, 1 banaan in stukjes gesneden en een snufje kaneel in een pannetje. Ik zet dit pannetje op een laag vuurtje en blijf tussendoor goed roeren totdat de havermout wat dikker wordt. Tot slot doe ik er nog een handje walnoten en een eetlepel pindakaas overheen. YUM!

Hardlooptraining in Utrecht

In de middag vertrok ik met de trein richting Utrecht, voor een training van mijn trainer(s) en een aantal andere lopers. We kregen tips voor een effectieve loophouding en deden verschillende oefeningen (loopscholing). Ik zie deze middag als de aftrap van mijn wedstrijdvoorbereiding voor mijn volgende hardloopdoel. Later zal ik jullie wat meer vertellen over welk schema ik ga volgen en hoe ik het allemaal wil gaan aanpakken.

Toen was de week alweer voorbij. Op naar nieuwe fijne momenten!

Liefs,
Jip

 

be the first to comment on this article

Geef een reactie