Over mijn trainingsschema voor de halve marathon (Stevensloop 2020).

Net als voor mijn vorige hardloopdoel (de hele marathon), ga ik weer aan de slag met een trainer en schema. In deze blog vertel ik graag waarom én deel ik een toffe kortingscode voor als jij graag aan de slag wilt gaan met een persoonlijk hardloopschema. Lees je mee? Let’s go! 

Ik deed voorheen eigenlijk maar wat…

Om verschillende redenen kies ik ervoor om opnieuw aan de slag te gaan met een hardlooptrainer en schema. Allereerst omdat ik er de vorige keer ontzettend veel van geleerd heb. Ik ben tot de conclusie gekomen dat ik voorheen eigenlijk maar wat deed… Zo liep ik meestal rondjes van vijf kilometer, soms acht en als ik een goede dag en zin had, liep ik er 15. Ik keek niet naar snelheid en deed geen interval.

Verbetering op korte termijn

Toen ik met Michael Beuwer van Gewoon Lekker Rennen aan de slag ging, merkte ik op korte termijn verbetering van mijn conditie. Waar dat door kwam? Ik varieerde in mijn trainingen! Zo liep ik de ene keer een duurloop om mijn lichaam te laten wennen aan ‘langere’ afstanden en rende ik een andere keer intervalrondes om mijn conditie en snelheid te verbeteren.

Online coaching

Michael maakt hardloopschema’s op basis van je belastbaarheid, hardloophistorie en hardloopdoelen en coacht mij hiermee online. Dat wil zeggen dat ik via een app mijn trainingen doorkrijg en hierin feedback kan geven over hoe zwaar de training voelde en hoe deze ging. Op basis daarvan kan Michael (of een van de andere coaches) zien hoe de trainingen gaan en eventueel aanpassingen doen in het schema. Je traint bij Gewoon Lekker Rennen op basis van RPE waarden (rating of perceived exertion, of ervaren mate van inspanning), een schaal van 1-10 die de intensiteit van elke training of interval aangeeft. Op die manier traint iedereen op de juiste intensiteit en wordt er automatisch rekening gehouden met een drukke dag of je stijgende vorm.

Zo zien mijn trainingen er de komende tijd uit

Ik ga proberen de komende acht weken drie keer in de week hard te lopen. Een trainingsweek zal bestaan uit verschillende soorten hardlooprondjes. Zo zal ik één keer per week een duurloopje rennen, één keer een intervalronde en één keer een tempoloop of rondje met heuvelsprints doen.

Kortingscode voor jou!

Ik krijg de laatste tijd veel vragen over mijn persoonlijke hardloopschema (en online coaching). Om deze reden ga ik de komende periode een samenwerking aan met Gewoon Lekker Rennen. Zodat ook jullie gewoon en lekker kunnen gaan rennen! Met de code GLRJIP krijg je een korting van 50% (!) op de eerste maand dat je aan de slag gaat met een schema. Op Gewoonlekkerrennen.nl vind je meer informatie over de verschillende pakketten die beschikbaar zijn.

Heb je nog een vraag aan mij over bovenstaande informatie? Dan mag je mij natuurlijk altijd een berichtje sturen! Daarnaast kun je ook Michael altijd om advies en informatie vragen, als je nog iets wilt weten. (Je kunt hem een berichtje sturen via info@gewoonlekkerrennen.nl).

Liefs,
Jip

be the first to comment on this article

Geef een reactie