Eetdagboekje januari 2020: ‘gezond’

In dit eetdagboekje hoop ik je te inspireren in zowel ontbijt-, lunch-, snack- en dinerreceptjes! Ik probeer genoeg te variëren tussen zowel ‘gezonde’ als ‘minder gezonde’ maaltijden. Denk aan ontbijtjes met veel fruit, maaltijden met groenten en chocolade tussendoortjes. Kijk je mee naar weer een nieuw eetdagboekje? Let’s go!

Dag 1: Zaterdag

Ontbijtje 1: Favoriete havermoutje met banaan en pindakaas.

Ik start mijn ochtend het liefst met het volgende havermoutje: 200 ml (ongezoete) amandelmelk, 40 gram havermout, 1 banaan, 1 handje rozijnen en een snufje kaneel (of twee). Ik meng dit meestal in de avond al door elkaar in een klein pannetje en verwarm dit de ochtend erna een aantal minuten op een laag vuurtje totdat het de juiste dikte heeft. En om het helemaal af te maken, laat ik er op het einde een flinke eetlepel pindakaas overheen smelten. YUM!

Lunch 1 : Crackers met avocado en ei.

Als eerste deel van mijn lunch at ik drie crackers met hüttenkäse, avocado, een gekookt eitje, peper, zout en een yoghurtsausje.

Lunch 2: Twee boterhammen met appelstroop.

Twee uurtjes laten kreeg ik weer trek en at ik twee boterhammen met appelstroop.

Avondeten: een flink bord vol lekkers.

In de avond at ik een flink bord met zoete aardappelpartjes (gebakken in olijfolie in een pannetje) met paprikapoeder en zout. Daarnaast kozen we voor sperzieboontjes en een groenteburger. Ik deed er na de foto ook nog een klodder knoflooksaus en appelmoes bij.

Snack: Optimel kwark.

In de avond at ik nog een half bakje magere kwark van Optimel. De smaak ‘gestoofde appel vanille‘ was vorig jaar al mijn favoriet. Ik was dan ook heel blij dat ik deze variant een tijdje terug weer in de schappen vond!

Dag 2: Zondag

Ontbijtje 1 (voor de krachttraining): brood met banaan en pindakaas.

Mijn zondag begon ik met een aantal boterhammen met pindakaas en banaan. Ook dit ontbijtje vind ik heel erg lekker!

Ontbijtje 2 (Na het krachttraining): bakje met kwark en lekkere toppings.

Na een fijne krachttraining at ik een flinke bak met kwark, een schepje eiwitpoeder, een handje granola en appeltjes in een pannetje gebakken met honing, rozijnen en walnoten.

Snack: een plakje zelfgemaakte vegan bananenbrood.

Een uurtje later kreeg ik weer trek en koos ik voor een plakje (vegan) bananenbrood. Het recept hiervan vind je hier.

Lunch: Ikea vega balletjes.

Omdat we het een en ander moesten halen voor de verhuizing, brachten we een bezoekje aan de Ikea. En daar kregen we al snel honger. Ik probeerde de vegetarische balletjes (met curry sausje) uit en vind deze maaltijd zeker een aanrader!

Avondeten: couscous met wokstukjes.

In de avond kozen we voor een simpele maaltijd: couscous, met een eetlepel hummus, sla, basis wokreepjes (van de Albert Heijn), champignons, ui, avocado en sweet chilisaus!

Op maandag had ik heel braaf een foto gemaakt van mijn ontbijt, de rest van de dag was ik vergeten dat ik een eetdagboekje aan het bijhouden was… Vandaar dat we even een dagje overslaan en ik op dinsdag een nieuwe poging deed! 🙂

Dag 3: Dinsdag

Ontbijtje 1: wederom boterhammen met banaan en pindakaas.

Ook deze dag begon ik met de combinatie pindakaas en banaan. Dit keer op een boterham en rijstwafels. Ik deed er ook nog een snufje kaneel overheen.

Snack: Vifit reep als tussendoortje.

Rond 10:30 uur at ik als tussendoortje een energie reep.

Lunch 1: kwark met eiwitpoeder en appel.

Ik had zo’n honger dat ik helemaal vergat een fotootje te maken, maar ik at een bakje kwark met een appeltje en granola.

Lunch 2: brood met lekker beleg.

Twee uurtjes later at ik een boterham met vegetarische filet, een gekookt eitje, geitenkaas en wat peper. Op de andere boterham smolt ik een plakje oude kaas en deed daar ook een gekookt eitje overheen met tot slot een yoghurt sausje.

Snackjes: (chocolade) nootjes!

Aan het eind van de middag had ik zin om wat te snacken, tijd voor wat nootjes met chocolade!

Avondeten: wraps met zalm.

Ik had geen zin om te koken dus koos ik voor de volgende ‘makkelijke’ maaltijd. We kochten harde broodjes en belegde deze met hummus, zalm, avocado en tomaatjes. Over het algemeen kook ik vegetarisch, maar één keer in de week maak ik vanwege gezondheidsredenen een maaltijd met ‘vette’ vis. Eigenlijk is dit altijd wel gerookte zalm, aangezien ik dat heeeeel lekker vind! 🙂

Dat was het dan alweer! Ik hoop dat je er wat inspiratie uit hebt kunnen halen. 🙂

Liefs,
Jip

There is 1 comment for this article
  1. Ellen 29 januari 2020 23:15

    Lekker realistisch, top!

Geef een reactie