JIPS weekdagboek #160

Afgelopen weekend was ik zo druk met de verhuizing, dat ik even geen tijd had om een weekdagboekje te schrijven. Dat betekent dat ik deze week extra veel te vertellen heb! In deze blog zie je mijn favoriete momentjes van de afgelopen twee weken met eerste foto’s van de verhuizing en ons appartementje! Kijk je mee? Let’s go!

De eerste keer kijken in ons appartementje!

Op maandag 20 januari ontvingen we de sleutel! Ik moest die dag eerst werken, maar je snapt wel dat ik daarna vliegensvlug naar het appartementje fietste om te kijken. De bezichtiging was alweer een aantal weken terug dus ik had niet meer zo voor ogen hoe het er nou PRECIES uitzag. Zoals je op de foto ziet was ik er nog steeds blij mee, haha.

De vloer ligt erin!

De donderdag erna werd de vloer gelegd. Via Werkspot hebben we iemand gevonden die dit binnen een dag voor ons kon regelen. Het is mooi en vooral heel snel gelegd en we zijn vooral heel blij dat we het niet zelf hoefde te doen!

Verf uitzoeken

Toen kwam de volgende stap: verf uitzoeken. Na een hele tijd in de winkel hadden we een keus gemaakt: we kozen voor wit in combinatie met beton- en leisteengrijs. We vonden dit toffe kleuren, maar waren ook wel heel erg benieuwd hoe dit op de muren zou staan!

Tot laat in de avond samen klussen aan ons huisje!

Verschillende dagen hebben we tot laat in de avond tape geplakt, geschuurd en geschilderd. Beetje bij beetje begon het ergens op te lijken!

(Vega) balletjes van de Ikea.

We bezochten ook verschillende keren de Ikea en bestelden daar natuurlijk ook een keer de balletjes! Ik ging voor de vegetarische variant en kreeg daar wat groentjes en een lekker curry sausje bij.

Kamperen in mijn studentenkamertje!

Op woensdag sliep ik mijn laatste nachtje in mijn studentenkamertje. Dit deed ik in stijl op de grond, aangezien alle andere meubels al in het nieuwe huisje stonden. De donderdag en vrijdag sliep ik nog bij mijn vriend, zodat we de zaterdag erna met alle spullen ons huisje in konden!

Hardloopprogressie.

Tijdens het verhuizen en klussen voltooide ik ook weer een aantal hardlooptrainingen. Ik weet dat verhuizen zwaar kan zijn, dus deed ik mijn trainingen wanneer het kon in de ochtend. Op deze manier kon ik met genoeg energie mijn rondjes rennen! Afgelopen zaterdag heb ik wel een training ingekort omdat ik merkte dat mijn lichaam een beetje op was. Ik heb besloten even twee goede rustdagen te nemen en dan weer te gaan knallen!

Onze eerste avond mét pizza!

Na een hele dag spullen sjouwen, ploften we in de avond met een voldaan gevoel op de bank. Maar dat niet alleen, we maakten ook een rijkelijk belegde pizza. YUM!

Nieuwe spullen voor in de keuken!

Ik mocht van Brabantia een aantal nieuwe (keuken)spullen bestellen. Dat kwam natuurlijk super goed uit qua timing. Voorheen woonde ik in een studentenhuis met gemeenschappelijke ruimtes, maar nu had ik voor het eerst een eigen keuken. Nieuwe keukenspullen had ik dan ook heel hard nodig! Allereerst bestelde ik een aantal snijplanken waar ik fruit op kan snijden voor mijn favoriete ontbijtjes. Daarnaast koos ik een keukenweegschaaltje uit, wat ik handig vind als ik bijvoorbeeld iets wil bakken (en hoeveelheden iets meer in de gaten moet houden). Daarnaast bestelde ik keukengerei zoals een kaasschaaf, knoflookpers, keukenschaar en een kurkentrekker. Nu ik een eigen keuken heb, wil ik wat meer ordening aanbrengen (ja, daar houd ik van). Om deze reden bestelde ik ook een aantal opstapelbare voorraadbussen om ingrediënten zoals pasta, havermout en granola in op te bergen. Last but not least, koos ik voor een goede messenset en een scherp broodmes. Want koken met goed scherpe messen vind ik zo veel fijner dan met van die oude afgesleten dingen.

De afgelopen twee weken vlogen voorbij. Ik ben benieuwd naar hoe we de komende tijd ons huisje verder gaan inrichten. Leuk dat je mee hebt gelezen met mijn favoriete momentjes. Ik wens je een fijne nieuwe week toe!

Liefs,
Jip

There is 1 comment for this article
  1. Rachel Kromdijk 4 februari 2020 10:44

    Wij hebben inmiddels ook al zoveel dingen van Brabantia! ideaal materiaal en je kan er heel lang mee doen.. leuk overzicht weer

Geef een reactie