Update hardlooptrainingen Stevensloop 2020: nog 6 weken!

Een tijdje terug kondigde ik in deze blogpost mijn nieuwe hardloopdoel aan. Ondertussen ben ik al een aantal trainingen verder en deel ik graag hoe het er nu voor staat. Heb ik er vertrouwen in dat ik mijn doel ga halen? In deze blog vertel ik je er meer over!

Met volle motivatie gestart!

Mijn eerste trainingsweek startte ik vol motivatie. Het stellen van een nieuw hardloopdoel deed me goed. Voor als je het gemist hebt, mijn nieuwe doel luidt als volgt: ‘op zondag 22 maart 2020 wil ik tijdens de Stevensloop in Nijmegen mijn record op de halve marathon verbreken‘. Dat betekent voor mij dat ik 21.1 kilometers onder een tijd van 1 uur, 48 minuten en 17 seconde ‘moet’ lopen…

Nu ik wist waarvoor ik het deed, ging ik veel makkelijker de deur uit dan de weken daarvoor. Daarnaast daag ik mezelf uit door te trainen aan de hand van een schema. Zo zou ik na een werkdag snel denken ‘ik ren even een rondje van vijf kilometer op mijn gemak, aangezien ik toch wel een zware dag heb gehad‘. Nu zie ik dat er een intervaltraining na een werkdag gepland staat, ga ik daar gewoon voor en kom ik er meestal achter dat ik hier nog genoeg energie voor over blijk te hebben. Kortom, ik word meer uitgedaagd in mijn trainingen.

Een vermoeid lichaam.

De periode daarna startte mijn verhuizing. Dit vond ik super leuk, maar bleek ook al snel heel vermoeiend te zijn (dit kon ik van te voren natuurlijk ook wel bedenken, haha). Na drie volle dagen dozen inpakken, sjouwen en weer uitpakken merkte ik toch wel dat mijn lichaam ‘op’ was. De batterij was gewoon echt even leeg… Dit merkte ik ook tijdens de hardlooptrainingen gedurende die week. Om deze reden besloot ik dan ook een training in te korten door de intervallen aan het einde over te slaan. Ik ben van mening dat luisteren naar mijn lichaam in dit geval het beste was.

Streven naar iets meer rust in mijn hoofd.

Nu de verhuizing voorbij is, hoop ik weer met iets meer energie (en minder zware benen) te kunnen gaan lopen. Ik ga er vanuit dat ik over een aantal dagen ook iets meer rust in mijn hoofd heb. Leven tussen (verhuis)dozen blijkt niet voor mij weggelegd te zijn… #alleenmaarzoeken.

Het is nog zes trainingsweken tot aan de Stevensloop en ik ben heel benieuwd hoe ver ik in deze laatste weken ga komen. Trainen voor een halve marathon (met een eindtijd als doel), is tenslotte heel anders dan trainen voor een hele marathon waarbij je gewoon de finish wil halen… Ik heb dan ook geen idee of ik een beetje op schema lig om mijn beoogde eindtijd te gaan halen. Maar gelukkig kan ik concluderen dat de trainingen tot nu toe goed gaan, een stapje terug doen even nodig was, en ik de komende zes weken zin heb om weer te gaan knallen!

Liefs,
Jip

be the first to comment on this article

Geef een reactie