Review: sporthorloge Polar ignite.

Ik testte weer een nieuwe (sport)gadget! Dit keer was een sporthorloge van het merk Polar aan de beurt, de ‘Polar Ignite‘ om precies te zijn. In deze review vertel ik je eerlijk over mijn ervaren plus- en minpunten. Ben je benieuwd? Lees dan snel verder!

Algemene informatie product

  • Ingebouwde GPS
  • Afmetingen: ‎43 x 43 x 8,5 mm
  • Gewicht: 35 gram (met polsband)
  • Touchscreen
  • Batterijduur van 5 dagen, (17 uur bij gebruik van GPS).
  • Waterbestendig
  • Connectie via Bluetooth
  • Prijs: 199,90 euro

Pluspunten

Wat mij meteen opviel toen ik het horloge om mijn pols deed, was dat de Polar Ignite niet zo grof is in vergelijking met vele andere (sport)horloges. Dit model daarentegen zit elegant om mijn pols. Daarnaast laadt het horloge snel op, wat erg fijn is als je er veel gebruik van maakt. De batterij gaat wel vijf dagen mee (als je gebruik maakt van de GPS 17 uur). Bovendien heeft de Polar Ignite enorm veel functies. Zo meet ‘ie dagelijks je activiteiten zoals het aantal stappen dat je zet en het aantal calorieën dat je verbruikt. Ook meet het horloge 24 uur je polshartslag, wordt er inzicht gegeven in je slaapactiviteiten en geeft het horloge op basis van de meetresultaten trainingsadvies. Alle gegevens worden gesynchroniseerd naar een app op je telefoon. Zoals je hieronder op de screenshots kunt zien, worden de resultaten aan de hand van gekleurde tabellen weergeven. Op deze manier krijg je gedetailleerd inzicht in je activiteiten en actuele fitheid.

Minpunten

De Polar Ignite is wel aan de prijzige kant (199,90 euro), maar het is natuurlijk maar net waar je naar op zoek bent. Een ander minpunt voor mij is dat je het horloge bestuurt door middel van een touchscreen. Ik merkte tijdens het gebruik dat ik hier niet altijd even goed mee kon omgaan. Om deze reden gaat mijn persoonlijke voorkeur dan ook uit naar een sporthorloge met een besturing door middel van knopjes (aan de zijkant). Al is deze voorkeur natuurlijk per persoon verschillend. Tot slot merkte ik op dat de synchronisatie van de gegevens soms erg lang duurt. Maar ik weet niet of dit aan het horloge, mijn telefoon of de bluetooth-verbinding ligt. Zoals eerder beschreven heeft dit sporthorloge enorm veel functies. Aan de ene kant van ik dit heel tof, aan de andere kant kan het ook verwarrend zijn en kun je het overzicht verliezen. Ook hier geldt weer: het is maar net wat jij fijn vindt.

Mijn conclusie

Kortom, ik vind het een elegant sporthorloge, met veel (sport)functies en een overzichtelijke weergave van alle gegevens. Ik vind het minder fijn dat de besturing gaat via een touchscreen en de synchronisatie kan soms erg lang duren.

Ben je op zoek naar een sporthorloge? Bedenk dan goed wat jouw wensen zijn en of deze gadget hierbij aansluit. Heb je nog een andere vraag met betrekking tot dit horloge? Dan mag je mij altijd een berichtje sturen via mijn Instagram of een mailtje sturen naar mijn mailadres: jipsanders.com@outlook.com! ?

Liefs,
Jip

*Dit is geen betaald artikel, maar ik heb wel het product gratis gekregen om te testen.

There are 2 comments for this article
  1. Pingback: 8x mijn favoriete hardloopaccessoires! – Jipsanders.com

Geef een reactie