5x mijn favoriete podcasts

Tijdens het wandelen, klussen, koken of gewoon wanneer ik lekker op de bank lig… Zo nu en dan vind ik het heerlijk om naar een podcast te luisteren. In dit artikel deel ik mijn 5 favorieten. Lees je mee? Let’s go!

Voor als het je even helemaal is ontgaan: een podcast is een verhaal in audiovorm. Oftewel, een geluidsopname dat jij op ieder moment kunt beluisteren. Er zijn verschillende manieren om een podcast af te spelen, ik luister deze eigenlijk altijd via Spotify.

1. Omdenken

Allereerst luister ik regelmatig afleveringen van de Omdenken‘ podcast. Hierin legt een gastspreker een bepaald probleem voor, dat hij of zij ervaart in het dagelijkse leven. Berthold Gunster (de grondlegger van het omdenken principe), vraagt de situatie van de gastspreker uit en kijkt naar de werkelijkheid zoals die is. Door het stellen van gerichte vragen, brengt hij nieuwe mogelijkheden ter sprake met betrekking tot het ‘probleem’. Ik vind het interessant om te luisteren naar bovenstaand proces. Aangezien de gastspreker vrijwel altijd de podcast eindigt met een nieuw inzicht. De afwisseling tussen de verschillende persoonlijke verhalen houden de podcast gevarieerd, waardoor ik steeds weer blijf luisteren.

2. Wat ik wou dat ik wist

De Wat ik wou dat ik wist’ podcast heb ik laatst pas ontdekt en vind ik ook erg tof om te luisteren. Volgens Kelly (de bedenker en maker van deze podcast) zijn haar luisterverhalen bedoeld voor ‘alle twintigers die net als haar wel eens twijfels hebben’. Onderwerpen zoals, uitstelgedrag, het schoonheidsideaal, FOMO en productiviteit worden op een luchtige manier besproken aan de hand van haar eigen ervaringen. Door verschillende onzekerheden bespreekbaar te maken, probeert Kelly tegenwicht te bieden tegen het perfecte plaatje dat je vaak op de social media ziet. Ik vind dit een leuke podcast omdat het herkenbare onderwerpen zijn, die op een luchtige manier besproken worden. Daarnaast deelt ze ook vaak leuke lees- en luistertips!

3. Susy Q&A

Als sportieveling vind ik het ook leuk om verhalen te luisteren over sport. Zo luister ik regelmatig de ‘Susy Q&A’ podcast, waarin topatlete Susan Krumins samen met Olivier Heimel (hoofdredacteur van Runner’s World) meestal met nog een andere gastspreker met elkaar in gesprek gaan over verschillende onderwerpen die betrekking hebben op het hardlopen, trainingen en wedstrijden. Ervaringen worden besproken aan de hand van segmenten zoals ‘het woord van de week’ en luisteraars kunnen vragen opsturen die beantwoord kunnen worden in een volgende aflevering. Vind je het leuk om meer te weten te komen over hardlopen? Dan is dit wellicht een leuke podcast voor jou!

4. Hoe doe jij dat?

De ‘Hoe doe jij dat‘ podcast bestaat uit nog maar 3 afleveringen, maar kan ik je nu al aanraden. Diana Leeflang (ik ken haar via Youtube), gaat steeds in gesprek met een gastspreker om het te hebben over uiteenlopende onderwerpen zoals het hebben van een persoonlijke kledingstijl (in combinatie met duurzaamheid), een vega(n) lifestyle, seksualiteit, (gender)identiteit & gelijkheid. Ze heeft een fijne en rustige stem om naar te luisteren en ik vind de gesprekken die ze steeds met haar gastspreker voert erg interessant. Je kunt haar gesprekken ook bekijken via haar Youtube-kanaal.

5. Man, Man, Man, de Podcast

In de Man, Man, Man, de Podcast’ bespreken drie jongens (Domien Verschuuren, Chris Bergström en Bas Louissen om precies te zijn) herkenbare onderwerpen zoals over verslavingen, ziek zijn en feestjes. Ik merk dat ik tijdens deze podcast continu geboeid blijf luisteren en mezelf er regelmatig op betrap dat ik hardop moet lachen. Ik denk dat dit komt doordat de jongens zo open en eerlijk naar elkaar zijn, waardoor regelmatig nogal ‘gênante’ geheimen en ervaringen op een lachwekkende manier aan het licht komen. Kortom, een aanrader om eens naar te luisteren!

Bovenstaande vijf podcasts vind ik op dit moment het leukste om te luisteren. Heb jij nog een andere aanrader? Laat me dit dan weten in een reactie onder dit artikel of onder deze Instagrampost. Nieuwe tips zijn altijd leuk om te ontvangen, dus alvast bedankt! 🙂

Liefs,
Jip

There are 2 comments for this article
  1. Lies 11 februari 2020 17:03

    Ik luister eigenlijk nooit podcasts, maar ik denk dat ik een van deze binnenkort eens ga proberen tijdens het reizen naar mijn werk!

  2. Ingrid 12 februari 2020 08:42

    De leven zonder stress podcast van Patrick !

Geef een reactie