8x mijn favoriete hardloopaccessoires!

Ik heb ondertussen flink wat hardlooprondes gemaakt. Tijdens deze loopjes heb ik het een en ander uit kunnen uitproberen. In dit artikel heb ik alle hardloopaccessoires die ik fijn vind om te dragen op een rijtje gezet. Ben je benieuwd? Lees dan snel verder!

1. Een Flipbelt

Dit eerste accessoire draag ik bij ieder hardlooprondje: de Flipbelt! Ik stop allerlei spullen in deze sportriem. Van mijn telefoon (iPhone X) tot mijn huissleutels en van mijn OV-kaart tot een aantal kauwgompjes en extra haarelastiekjes. Ik vind een Flipbelt heel fijn omdat deze niet afzakt, niet op en neer beweegt tijdens het lopen én ook heel belangrijk: de spullen blijven er goed in zitten!

2. Compressiekousen van STOX

Daarnaast draag ik compressiekousen tijdens het hardlopen ter preventie van blessures. Hoe deze sokken precies werken én of ik echt verschil merk wanneer ik deze draag, heb ik uitgebreid beschreven in dit artikel.

3. Draadloze oordopjes

Voorheen had ik altijd muziekoordopjes mét draadjes. Vooral tijdens het hardlopen merkte ik dat deze draadjes toch vaak ergens achter bleven haken, waardoor de oordopjes niet goed in mijn oren bleven zitten. De draadloze oordopjes vind ik dan ook een heel fijn accessoire voor tijdens het hardlopen/sporten. De oordopjes verbind ik via Bluetooth met mijn telefoon, waar ik muziek op heb staan (Spotify). Ik draag het liefste mijn AirPods, omdat ik deze het fijnste in mijn oren vind zitten. Is er kans op regen? Dan kies ik voor de Adidas FWD-01 sport earphones, deze vind ik ook erg fijn én zijn in tegenstelling tot de AirPods ook waterdicht.

4. Een sporthorloge

Ik vind het handig om tijdens mijn hardlooprondes een sporthorloge te dragen. Zo heb ik achteraf meer inzicht in statistieken van een ronde, denk bijvoorbeeld aan het tempo, aantal gelopen kilometers en/of hartslag. Voorheen liep ik altijd op één bepaald tempo en was het prima om te lopen met enkel een app zoals Runkeeper of Strava. Nu ik ook intervaltrainingen doe, is het wel heel handig een sporthorloge te hebben die gaat piepen wanneer een tijdsinterval voorbij is. Daarnaast vind ik alle statistieken dat zo’n horloge bijhoud, heel erg interessant! Op dit moment draag ik soms de Polar Ignite en soms de Garmin Forerunner 645 MUSIC. Ik vind dit beide fijne horloges.

5. Een high reflect LED vest

Ik probeer zoveel mogelijk hardlooprondjes in het donker te voorkomen. Ten eerste omdat je dan minder goed zichtbaar bent voor de omgeving, wat gevaarlijk kan zijn. Ten tweede omdat ik zelf minder zie wanneer ik in het donker loop. Zo is het mij wel eens overkomen dat ik een uitstekende tak gemist had. Dat deed pijn kan ik je vertellen… Een lichtgevend vest zit bij mij ideaal en zorgt ervoor dat ik een stuk veiliger door het donker kan lopen. Ik heb die van mij bij Plutosport.nl besteld.

6. Een petje

Of het nou miezer is of harde druppels zijn, een van de vervelendste dingen tijdens het hardlopen vind ik regen in mijn gezicht. Geeft de weersvoorspelling aan dat er kans is op een bui? Of ziet het er buiten wel heel donker uit? Dan zet ik een petje op. Ook wanneer juist de zon heel fel schijnt, draag ik graag een pet. Ik heb er wel een gemaakt van een dunne stof, omdat ik het anders te warm kan krijgen tijdens het lopen.

7. Rubberen haarelastiekjes

Heb je net als ik lange haren? Dan herken je misschien het probleem van een afzakkende staart wel tijdens het hardlopen. Ik draag nu altijd van die elastiekjes met rubber (zie onderstaande foto), zodat ik zeker weten dat mijn haar blijft zitten. (Ze verkopen deze bij verschillende drogisten).

8. Handschoentjes

Als het heel koud is, vind ik het fijn om met handschoentjes te lopen, zodat mijn vingers er niet afvriezen. Van katoenen handschoenen gaan mijn handen vaak extra zweten (+ kriebelen), om deze reden draag ik vaak handschoentjes speciaal voor het sporten. Die ik draag zijn gemaakt van polyester en polyamide en vind ik erg fijn.

Dat waren mijn 8 favoriete hardloopaccessoires! Heb jij nog een fijn accessoire dat ik niet gebruik, maar jij mij wel aan kan raden? Laat dit mij dan weten in een reactie!

Liefs,
Jip

There are 3 comments for this article
  1. Pingback: JIPS weekdagboek #163 – Jipsanders.com
  2. Pingback: 10x hardloopblogs met mijn tips. – Jipsanders.com

Geef een reactie