Q&A over verhuizen, samenwonen en interieur.

Via mijn instastories (@jipsanders) vroeg ik om al jullie verhuis-, samenwoon- en interieurvragen. In dit blogje deel ik graag met jullie mijn antwoorden. Zo vertel ik onder andere hoe wij dit huisje uiteindelijk hebben gevonden, of het een huur- of koopwoning is en deel ik onze beste interieuraankoop tot nu toe! 

1. Hoe hebben jullie een huisje kunnen vinden?

Toen we naar een appartementje gingen zoeken, hebben we simpelweg gegoogled naar makelaars en ons bij verschillende woningorganisaties ingeschreven. Ook bij ‘Vesteda’ schreven we ons in (dat is gratis en vrijblijvend). Vervolgens kun je je voorkeur opgegeven voor appartementencomplexen en andere woningen. Komt er een woning vrij? Dan kun je op basis van je gegevens en documenten benaderd worden door Vesteda. Wij werden toen we ongeveer twee maanden stonden ingeschreven benaderd voor een appartementje, waar we nu in zitten. Na een bezichtiging op de korte termijn hadden we eerste keus en kon al snel de sleuteloverdracht plaatsvinden.

2. Is het een koop- of huurwoning?

Wij huren het appartement waar we nu in zitten. Dit hebben we bewust gedaan, omdat we graag in het centrum van Nijmegen willen wonen. Een koopwoning in het centrum van deze stad (en waarschijnlijk ook veel andere steden), is voor ons als starters op dit moment niet betaalbaar. We woonden voorheen allebei in een studentenhuis, dus een huurwoning is voor ons een goede volgende stap.

3. Hoe heb je de inrichting bepaald?

Omdat we beiden in een studentenhuis woonden, hadden we nog niet super veel spullen. We moesten dan ook in korte termijn veel beslissingen nemen. Zo bepaalden we binnen een paar dagen welke vloer we in het appartement wilde hebben, welke kleuren op de muur, welke soort gordijnen en meubels… Ik ben de weken voor de verhuizing als een verslaafde ‘Vt wonen verliefd op je huis gaan kijken‘. (Dat ik oprecht een leuk programma vind). Op basis hiervan kreeg ik een beetje een idee van wat ik wel en niet mooi vond. Want eerlijk, ik had me voorheen nog niet eerder met interieur bezig gehouden. Daarnaast zijn we samen een middagje naar de Ikea geweest, enkel om te oriënteren. ‘Wat vindt hij mooi?’, ‘Wat ik?’ en natuurlijk ook ‘Wat willen we totaal niet?’ Langzaamaan kregen we samen een plan van hoe we het wilde gaan inrichten.

4. Welke interieurstyle heb je gekozen?

Ik ben erachter gekomen dat ik donkere kleuren op de muur erg mooi vind. Een donkergrijze muur in combinatie met hout leek mij erg tof. Ik zou mijn interieur stijl als volgt omschrijven: ‘industrieel‘ in combinatie met ‘landelijk’. Gelukkig vindt mijn vriend dit ook mooi en zijn we het (tot nu toe) veel eens met elkaar. Hieronder zie je een moodboard dat ik gemaakt heb om inspiratie op te doen. Dit bord is wel iets drukker dan ik het zou willen hebben, maar zoals ik al zei: het is ter inspiratie. Zoals je ziet, vind ik de kleur okergeel ook erg tof en wil ik zeker planten in mijn huisje!

5. Waar heb je meubels gekocht?

We hebben bij verschillende woonwinkels geshopt. Zie hieronder een overzicht:
– Leenbakker: laminaat, salontafel en tv-meubel.
– Karwei: verf, gordijnen en een vloerkleed.
– Ikea: kledingkasten, keukenspullen en een grote spiegel.
– H&M home: wat interieurspulletjes zoals een tafelkleed.
– Blokker: wat meer huishoudspullen zoals een strijkplank en -ijzer.
Waarschijnlijk ben ik het een en ander vergeten, maar zoals ik zei hadden we veel nodig… 🙂

6. Wat is jullie beste interieur aankoop tot nu toe?

Dat is zonder twijfel onze nieuwe salontafel! We kwamen bij de Leenbakker om het overgebleven laminaat terug te brengen. We liepen de winkel binnen en zagen deze salontafel (zie foto) die we allebei meteen heel tof vonden. Toen we op het prijskaartje keken, zagen we dat de tafel 60% afgeprijsd was. Die konden we natuurlijk niet laten staan. We waren zelfs zo enthousiast dat we nadat we bij de kassa waren geweest, bijna naar huis reden zonder het overige laminaat terug te brengen… (Het vloerkleed op de foto wordt wel nog vervangen door een ander kleed).

7. Ben je hem al zat?

Ha-ha. Gelukkig nog niet! Sterker nog, we vinden het heerlijk om eindelijk ons eigen plekje te hebben. Dat op en neer gependel van studenten- naar studentenhuis, daar waren we ook wel een beetje klaar mee. (Al mis ik mijn huisgenootjes wel!)

8. Kun je een hometour doen?

Het is nu nog lang niet af, maar over twee weken verwachten we de gordijnen, wat hopelijk zorgt voor meer gezelligheid. We moeten ook nog lampenkappen uitzoeken, het een en ander aan de muren hangen én planten in huis halen! Wellicht dat ik later wat interieurplaatjes zal delen. Een hele hometour weet ik nog niet…

Bedankt voor jullie vragen!

Liefs,
Jip

There are 2 comments for this article
  1. Rachel Kromdijk 20 februari 2020 10:02

    Wat tof dat je hier antwoord op heb gegeven, je hebt een soort botanische/industriele stijl! Tof om te zien 🙂

Geef een reactie