JIPS weekdagboek #164

Iets met een vegan hapjesplank, een nieuwe haarkleur en een toffe meeting in Amsterdam… Wat ik allemaal precies deed in mijn weekje vakantie vertel ik je graag in weekdagboekje nummer 164! Lees je mee? Let’s go!

Avondje theedrinken onder het genot van een vegan hapjesplank!

Op maandagavond at ik met een vriendinnetje bij Cali in het centrum van Nijmegen. Dit is een foodbar waar ze naast vlees en vegetarische gerechten ook veel vegan opties op de menukaart hebben staan. We kozen voor de vegan maaltijdplank en konden daardoor heel wat lekkers proeven! Van een zoete aardappel pompoen soepje tot tempeh en van geroosterde pompoen tot pulled paddo. Ik vond het vooral leuk om wat andere smaken te proeven dan dat ik normaal doe. Daarnaast heeft het eettentje een hele gezellige en knusse uitstraling. Een aanrader dus!

Een ‘voedzame’ en kleurrijke lunch.


Als ik ga lunchen maak ik vaak een standaard receptje zoals boterhammen met beleg. Dit keer had ik nog wat ingrdiënten over van het avondeten de dag ervoor en koos ik ervoor een meer uitgebreide en vooral meer kleurrijke lunch te maken. Ik vulde een grote bak met: spinazie, tomaat, komkommer, maïs, avocado, walnoten en geroosterde kikkererwten (uit de oven). Tot slot deed ik er nog een eetlepel hummus en een scheutje chilisaus overheen. YUM! Wat vind jij een lekkere lunch?

Nieuwe haarkleur!

Kort laten knippen? Of toch lang houden? Op vrijdag had ik een een afspraak bij de kapper, maar ik wist nog niet zo goed wat ik wilde laten doen. Na overleg met mijn kapper heb ik er uiteindelijk voor gekozen de lengte van mijn haar te behouden, maar wel voor een ander kleurtje te gaan: lichter én assiger. Ik ben er heel erg blij mee!

Naar een ontbijtevent in Amsterdam van Quaker.

Op mijn zaterdagochtend zat ik al vroeg in de trein op weg naar Amsterdam. Gelukkig wel voor iets leuks! Ik had namelijk een ontbijtevent met Quaker havermout. Ik werk al lang met hen samen. Waarom? Omdat ik natuurlijk een enorme ontbijtliefhebber ben! Zo eet ik dagelijks een havermout of een bak met kwark met muesli of cruesli. We hadden een meeting met alle ambassadeurs voor 2020 en ik vind het heel tof dat ik me daar weer bij mag aansluiten. We hebben gezellig met z’n allen gekletst onder het genot van onder andere een pindakaas bananen smoothie een acaï bowl en andere lekkernijen. Bedankt voor de gezellige ochtend. En op naar veel lekkere ontbijtjes het komende jaar!

Het gemak van een vaatwasser…

Jarenlang heb ik mijn vaat met de handen moeten afwassen. In mijn studentenhuisje had ik namelijk geen vaatwasser. Dit vond ik op zich geen probleem, maar nu ik in mijn nieuwe appartementje een vaatwasser heb, ervaar ik toch wel hoe fijn dat eigenlijk is! Heb jij een vaatwasser?

Liefs,
Jip

be the first to comment on this article

Geef een reactie