Sportdagboekje februari 2020

Vorige week was voor mij weer een sportieve week! Zo begon én eindigde ik met een hardloopronde, maar deed ik ook twee verschillende krachttrainingen. In dit blogje geef ik je een kijkje in mijn workouts. Let’s go!

Maandag: hardlopen 60 min

Ik startte mijn week met een hardloopronde. Ik had verwacht dat dit een lastige training zou worden, aangezien ik de twee dagen hiervoor goed carnaval had gevierd. Maar tot mijn verbazing liep ik best wel heel erg lekker. Ik vond al snel een fijn loopritme en liep uiteindelijk 60 minuten verdeeld in drie blokken. Het eerste blok van 20 minuten liep ik op een (voor mij) rustig tempo (± 6:00 min/km), het tweede blok op mijn ‘normale’ tempo (± 5:30 min/km) en de laatste 20 minuten weer iets sneller (± 5:15 min/km). Al met al, ben ik (ondanks de kater) blij dat ik de deur uit ben geweest!

Dinsdag: krachttraining onderlichaam


Op dinsdag stond mijn eerste krachttraining van de week op de planning. Door de carnaval en het hardlopen was dit alweer een weekje geleden, dus ik had er zin in! Ik deed de volgende oefeningen met als doel het trainen van mijn onderlichaam en rompstabiliteit: squats, deadliften, leg press, lunges, side-walk met weerstandsbanden en tot slot de kettlebelt swing.

Woensdag: krachttraining bovenlichaam

Vandaag trainde ik ook met gewichten, maar deed ik juist oefeningen voor mijn bovenlichaam. Ik begon mijn training met pull-ups en deed erna het volgende: benchpress, military press, push-ups, cable row en de T-bar bent-over row. Ik had tijdens deze training goed mijn best gedaan, want ik ging met trillende armpjes weer richting huis!

Donderdag: hardlopen interval


Op donderdag stond er een intervalloopje op mijn schema. Help! Dacht ik. Want dat vind ik vaak best wel pittige trainingen. Ik zal proberen zo goed mogelijk uit te leggen hoe deze training eruit zag: ik liep 45 sec op snel tempo; 15 sec op rustig tempo; 30 sec op snel tempo; 15 sec op rustig tempo; 15 sec op snel tempo. Dit blok herhaalde ik in totaal 7 keer met steeds 2 minuten tussenpauze waarin ik heel rustig jog. Ja, ik was erna flink kapot. Maar toen ik in mijn woonkamer zag dat ik uiteindelijk 9.8 kilometers had gelopen, ben ik toch nog even de deur uit te gaan om 200 meter te hobbelen… Zijn er toevallig meer mensen die dat zouden doen? Ha-ha.

Vrijdag: rustdag

Toen had mijn lichaam echt behoefte aan een dagje rust. Dat kwam goed uit want ik had een afspraak bij de kapper en aangezien ik mijn haar wilde verven, kon dat best nog wel eens een lange zit worden…

Zaterdag: rustdag

Ook op zaterdag koos ik ervoor mijn lichaam rust te geven, zodat ik mijn week weer met genoeg energie voor een pittige training kon afsluiten!

Zondag: hardlopen

En of deze laatste training van de week pittig was! Op mijn hardloopschema stond ‘drie keer een blok van 10 minuten‘ op de planning, waarin ik de intensiteit van RPE 6 of 7 moest aanhouden. (Uitleg over RPE vind je in deze blog). Ik begon vol goede moed, maar merkte dat het steeds harder ging waaien. Het laatste intervalblok had ik een flinke wind tegen, waardoor ik amper vooruit leek te komen. Terwijl ik juist een ‘snel’ tempo wilde aanhouden… Gelukkig kwam er ook aan deze training uiteindelijk een einde en kon ik thuis met een voldaan gevoel op de bank neerploffen.

Toen was de week voorbij. Met drie hardlooptrainingen en twee krachttrainingen ben ik dik tevreden! Hoe veel sportmomentjes probeer jij per week te doen? Laat het me weten onder deze blog óf op mijn Instagram @jipsanders.

Liefs,
Jip

be the first to comment on this article

Geef een reactie