JIPS weekdagboek #166

De Nationale week zonder vlees, een spelletjesavond met vrienden, nieuwe meubels voor in mijn huisje, mijn mol én de manier hoe ik mentaal fit blijf tijdens deze dagen van de Corona crisis. In weekdagboekje #66 deel ik weer wat ik de afgelopen week allemaal meemaakte. Kijk je mee? Let’s go! 

De nationale Week zonder vlees


De afgelopen week was het de Nationale Week Zonder Vlees, een campagne om anderen te inspireren en motiveren wat vaker vegetarisch te eten. Ik vind dit een top initiatief, want ook maaltijden zonder vlees kunnen erg lekker zijn terwijl we op deze manier onder andere een stukje beter voor onze aardbol kunnen zorgen. Voor als je nog inspiratie nodig hebt, ik heb mijn 7 favoriete vegetarische dinerrecepten op een rijtje gezet. Heb je nog een ander lekker vega recept? Laat me dit dan weten in een reactie! 🙂 P.s. De vegetarische knaks op bovenstaande foto vond ik helaas niet zo’n succes…

Spelletjesavond met vrienden


Ik speel eigenlijk nooit spelletjes, maar zo af en toe vind ik het heel gezellig om de tijd te nemen voor een uitgebreid bordspel. Afgelopen dinsdag speelde ik voor het eerst ‘Ticket to ride‘ met vrienden. Een bordspel waarbij je met treinen verbindingen moet maken tussen verschillende steden. De spelregels zijn erg simpel (anders zou ik snel afhaken, ha-ha) en het is spannend tot het einde. Ik had niet gewonnen, maar wel een leuke avond gehad! 😉

Eindelijk gordijnen en een kapstok!

We zijn nog lang niet klaar, maar ons huisje wordt beetje bij beetje steeds meer af. De afgelopen week schilderde ik een muurtje in de gang voor een deel in een betonkleur, waarna mijn vriend en schoonvader de kapstok hebben opgehangen. Ook de gordijnen werden eindelijk geleverd. YES!

Finale Wie is de Mol


Ook ik zat zaterdagavond thuis op de bank vol spanning te kijken naar de finale van ‘Wie is de mol‘. Ik heb eigenlijk het hele seizoen Nathan verdacht gevonden. Voor het geval je het nog niet gekeken hebt, ga ik geen spoilers geven maar ik wil wel zeggen dat ik het weer een geslaagd seizoen vond! Wie was jouw mol?

15 kilometer door de rustige natuur


Op de zondagmorgen besloot ik een lange hardloopronde door het mooie natuurgebied De Ooij (Nijmegen) te maken. Ik verwacht dat we de komende tijd veel binnen zitten vanwege het Coronavirus. Hier ben ik heel erg slecht in dus geniet ik extra van zo’n rondje door de buitenlucht. Voor de rest van de dag ben ik thuis gebleven omdat ik denk dat dat op dit moment het meest verstandige is.

Liefs,
Jip

 

There are 2 comments for this article
  1. Rachel Kromdijk 16 maart 2020 13:48

    haha super leuk ik zat gewoon goed, vanaf aflevering 4 zat ik op hem! En ik sprong een gat in de lucht want de rest van onze vrienden zaten op Buddy en Nathan. Verder hebben wij ook ticket to ride gespeeld met vrienden waar we eerst hadden gegeten. Wat een leuk spel is dat toch. De kaart van Nederland en Zwitserland/India blijkt ook goed te zijn (die laatste zijn de voor en achterkant een kaart. 2 in 1 dus, ideaal!

  2. Sascha 20 maart 2020 14:52

    Jaaa Nathan, ik hoopte gewoon dat hij de MOL was zodat het gewoon elke aflevering lachen zou worden. Helaas niet de MOL maar wel alle afleveringen. En gewoon nog een seizoen dit jaar heerlijk.

Geef een reactie