5x mijn favoriete thuiswerk lunches.

Vanwege het coronavirus wordt op dit moment aan iedereen gevraagd om zoveel mogelijk thuis te werken. Ook ik werk als leerkracht de aankomende weken de meeste dagen vanuit huis. Dat is heel vervelend, maar gelukkig heb ik ook een voordeel kunnen vinden: je kunt nu wel een uitgebreide lunch klaar maken! Geen broodtrommeltjes of kant-en-klaar koekjes, maar een ‘voedzaam’ en kleurrijk gevuld bord. Kun je wel wat inspiratie gebruiken? In dit blogje heb ik mijn favoriete, ik noem het maar even ‘thuiswerk lunches’ op een rijtje gezet. Kijk je mee? Let’s go!

1. Warme salade met vega balletjes

Een salade met frisse groenten kun je makkelijk thuis klaarmaken en in een bakje meenemen, maar een warme salade wordt al lastiger. Om deze reden maak ik op dagen dat ik thuiswerk vaker een lunch zoals op bovenstaande foto. Op dit bordje zie je: veldsla, rode paprika, vegetarische balletjes (gekocht bij de Appie), (fles)pompoen bereid in de oven, avocado, feta kaas, maïs, een eetlepel bietenhummus, een handje walnoten en een scheutje chilisaus. YUM! Je kunt dit receptje natuurlijk heel easy aanpassen naar de ingrediënten die jij nét lekker vindt.

2. Een eitje bakken

Je kan mij altijd wel blij maken met een gebakken eitje. Het liefste bereid met een beetje peper, zout, een klodder curry en/of een plakje kaas. Helaas is deze maaltijd voor mij op werk moeilijk te klaar te maken, dus is dit voor mij ook een fijne ‘thuiswerk lunch’!

3. Wafels (of pannenkoeken)

Met dit recept maak je van thuiswerken echt een feestje! Naast bovenstaande variant (met rood fruit), beleg ik ze ook vaak met de combinatie banaan en pindakaas. Heb je geen wafelijzer in huis? Dan kun je van de ingrediënten ook een stapel pannenkoekjes maken. Een andere vorm, maar dezelfde smaak! 😉 (Klik hier voor het gehele recept).

4. Warme vegan eiersalade

Dit beleg voor op de boterham (of cracker) eet ik ook graag warm en maak ik dus ook regelmatig als lunch wanneer ik thuiswerk. Deze vegan eiersalade heb ik gemaakt van onder andere tofu en is een recept van Lisa goes Vegan. ‘Voedzaam’, een keer eens wat anders, en ‘vegan’, een aanrader dus!

5. Gevulde wraps

Last but not least, eet ik thuis regelmatig wraps als lunch. Ik vul deze bijvoorbeeld met geroosterde kikkererwten uit de oven en groenten, of ik bak er nog wat vegetarische kipstukjes bij. Ook met zalm vind ik bij deze maaltijd erg lekker!

Ik ben benieuwd, lunch jij ook anders wanneer je thuiswerkt? Zoja, wat is jouw favoriete ‘thuiswerk lunch’ dan? Laat me dit weten in een reactie want we kunnen altijd wel weer nieuwe lunchinspiratie gebruiken! 🙂

Liefs,
Jip

There is 1 comment for this article
  1. Pingback: JIPS weekdagboek #168 – Jipsanders.com

Geef een reactie