14 x dingen die ik doe tegen verveling

Het binnen blijven vind ik tot nu toe niet super vervelend, aangezien ik nog het een en ander aan werk heb liggen. Maar wat ga ik doen wanneer dat allemaal gedaan is? En ik ook echt niet meer vooruit kan werken? Om deze reden heb ik vast een lijstje gemaakt met dingen die ik thuis kan doen, wanneer ik me ga vervelen. Zit je in hetzelfde schuitje? Misschien dat onderstaand lijstje je kan inspireren! 😉 

1. Een (educatief) boek lezen

Ik denk dat je het ‘lezen van een boek’ ook wel zelf kunt bedenken, maar ik noem het toch. Ten eerste omdat ik het heerlijk vind om te lezen. En ten tweede omdat ik niet alleen van plan ben om romans te lezen, maar ook een aantal educatieve boeken door te nemen. Zo vind ik het tof om te lezen over bijvoorbeeld het onderwijs en/of gedrag van het kind. De voorkeur voor een onderwerp van een boek is natuurlijk heel persoonlijk.

2. Een serie bingewatchen of film kijken

Ik gok dat iedereen dit wel op zijn of haar lijstje heeft staan: NETFLIXEN! Ik ben net klaar met het zesde seizoen van Blacklist. (Wat even een paniekmomentje was. Want wat moet ik nu?!) Gelukkig valt er nog genoeg te kijken. Zo heb ik het derde seizoen van Casa de Papel en Vis-à-vis nog niet gezien.

3. Blogjes/een verhaal schrijven

Naast lezen, blijft schrijven ook echt een hobby van mij. Verveel je je? Probeer eens een verhaal te schrijven! Misschien is bloggen ook wel iets voor jou… 😉

4. Uitgebreid koken

Normaal gesproken, wanneer ik thuiskom van een lange werkdag, heb ik geen zin meer om nog lang in de keuken te staan voor een maaltijd. Daarentegen merk ik de laatste dagen, nu ik thuiswerk, dat ik meer tijd vrij maak om te koken. Ik maak niet alleen uitgebreidere maaltijden, maar probeer ook vaker een nieuw recepten uit. Blader eens door je kookboeken, op zoek naar een recept dat je altijd al hebt willen maken, maar je steeds niet aan toekomt.

5. Iets bakken

Behalve koken duik ik nu ook vaker de keuken in voor een baksel. Mijn favoriete baksels zijn: een bananenbrood, een ‘gezonde’ brownie en kwarkbollen. YUM!

6. Een legpuzzel maken

Het is hééél lang geleden dat ik dit gedaan heb, maar het is nu de perfecte tijd om dit weer eens te doen.

7. Een wishlist maken

Op sommige momenten kan ik eindeloos online shoppen! Van toffe kledingitems voor de zomer tot leuke interieur items voor in mijn nieuwe huis… Van alle items die ik tof vind, maak ik vervolgens een wishlist.

8. Een moodboard knutselen

Laatst heb ik een interieur moodboard gemaakt van allerlei tijdschriften. Ik vond dit zo leuk dat ik er misschien nog eentje wil maken. Ik dacht zelf aan een moodboard met allerlei fashionitems en -stijlen of met allerlei dingen waar ik voor sta.

9. Een nieuwe Spotify afspeellijst maken

Ik maak regelmatig een eigen afspeellijst op Spotify. Op deze manier kan ik alle nummertjes die ik leuk vind achter elkaar luisteren. Twee afspeellijsten die ik zelf gemaakt heb en vaak luister zijn: ‘JIPS workoutplaylist #1‘ en ‘JIP MARATHON BERLIJN‘.

10. Een home-workout doen!

Even wakker worden met een home-workout vind ik op zijn tijd ook heerlijk! Ik volg zelf het 20 dagen ‘CORON ABS’ schema van @Gudrunhespel . Door middel van video’s laat ze oefeningen zien, de ene dag is dit voor benen en billen, de andere dag voor arm en buik, en weer een andere dag is het een HITT workout.

11. ‘Pinteresten’

Naast eindeloos online shoppen kan ik ook urenlang ‘Pinteresten’. Van knutselideeën om met de kinderen te doen op werk, tot interieur inspiratieplaatjes en van toffe recepten tot gave outfits. Ik kan er uren mee bezig zijn!

12. Een podcast luisteren

Soms heb ik geen zin om iets te lezen, maar luister ik een podcast. Mijn 5 favorieten zette ik laatst op een rijtje in deze blog. Als je nog een andere aanrader hebt, dan hoor ik het graag!

13. Mijn kleding uitzoeken en opruimen

Ook dit is misschien wel een keertje nodig…

14. Mijn huisje poetsen

Als ik nou alle bovenstaande dingen van mijn lijstje heb afgestreept en ik dus écht niets meer te doen heb, dan zou ik altijd nog mijn huisje kunnen gaan poetsen… 😉

Wat ga jij doen als je je echt gaat vervelen? Laat me dit weten een reactie!

Liefs,
Jip

be the first to comment on this article

Geef een reactie