JIPS weekdagboek #167

De afgelopen week waren gekke dagen, waarbij het Coronavirus toch wel het gesprek van iedere dag was. In deze tijden probeer ik extra naar de fijne en mooie momentjes te kijken, omdat we juist in deze periode wel wat positiviteit kunnen gebruiken. In weekdagboekje nummer 167 deel ik daarom weer mijn favoriete momentjes van de afgelopen week. Let’s go!

Thuiswerken in het zonnetje op het balkon.


Ook ik zal deze week vooral vanuit huis werken. Gelukkig ben ik kort geleden verhuisd en heb ik nu een balkon inclusief een ochtendzonnetje. Op deze manier is thuiswerken deze eerste dagen zo slecht nog niet…

Kleur in huis!

Op het nieuws hoorde ik dat de bloemensector het ook zwaar gaat krijgen komende tijd, aangezien de vraag naar bloemen sterk zal afnemen, zullen veel bloemen weggegooid moeten worden. Dat is natuurlijk hartstikke zonde! Thuiswerken vind ik een stuk gezelliger met een kleurrijk boeket op tafel, dus heb ik een mooi bosje gehaald om de lokale bloemist te steunen! WIN-WIN!

Bakken en (proeven natuurlijk!)

Ik heb twee favoriete baksels die ik regelmatig maak. Omdat ik de afgelopen week meer thuis was, dook ik de keuken in om van ieder baksel een voorraadje te maken. Ik bakte eerst een brownie op basis van zwarte bonen, dit vind ik een perfecte snack voor tussendoor of na het sporten (omdat deze veel eiwitten bevat). Daarnaast maakte ik een bananenbrood met dadels, ook dit vind ik een lekkere snack voor tussendoor of eet ik regelmatig vóór het sporten (omdat hier relatief gezien iets meer koolhydraten in zitten). Klik op de volgende linkjes om naar de recepten  van de zwarte bonen brownie en het bananenbrood te gaan! 😉

De puzzel is af!

Puzzelen leek me altijd al leuk, maar ik heb er nog niet eerder de tijd voor genomen. Tot nu! De spelletjeskasten bij mij op school staan er vol mee en ik besloot maar meteen voor een goede uitdaging te gaan: een puzzel van 1.000 stukjes. Ik moest er even in komen, maar uiteindelijk is het me gelukt! Wel jammer dat er net een stukje mist, maar dat kun je verwachten als je een puzzel leent van kinderen…

Een halve marathon in stilte.

De Stevensloop is door de huidige omstandigheden ook afgelast, maar dat betekent niet dat ik die meters niet kan maken. Ik besloot zondag zelf een halve marathon te rennen in de mooie natuur. Ik liep de 21.2 kilometers uiteindelijk binnen de twee uur, waarin ik nauwelijks auto’s, fietsers en wandelaars voorbij heb zien komen. Heel fijn, en naar mijn mening in deze tijd verantwoord. Kortom, dit was ook een HAPPY momentje!

Tot slot wens ik iedereen een goede gezondheid toe, wees lief voor elkaar en breng elkaar de nodige positiviteit!

Liefs,
Jip

There is 1 comment for this article
  1. Rachel Kromdijk 23 maart 2020 16:55

    Ik vind je haarkleur echt prachtig op dit moment.. ik ben altijd al misselijk voordat mijn baksels de oven in gaan haha.

Geef een reactie