Eetdagboekje maart 2020: halve marathon

Ik hield weer een nieuw eetdagboekje bij! Dit keer drie dagen waarbij ik voornamelijk thuis was (#quarantainedagen). Dit betekent niet dat ik niet in beweging was. Zo liep ik op zondag een halve marathon door een rustig natuurgebied en deed ik dinsdag een fijne thuisworkout met elastieken. Ben je benieuwd naar wat ik allemaal at de afgelopen dagen? Kijk dan snel verder! 🙂

Dag 1: Zondag

Ontbijtje: 3x boterhammen

Ga ik een langere afstand rennen? Dan is er een grote kans dat ik ontbijt met bovenstaande maaltijd. Drie geroosterde boterhammen met banaan + pindakaas en appelstroop. YUM! Omdat de Stevensloop niet doorgaat, besloot ik zelf een halve marathon te rennen. Hopelijk had ik hier nu genoeg energie voor!

Snack: hardloopgelletje + 2 plakken zwarte bonenbrownie

Tijdens het rennen nam ik één hardloopgelletje. Dit bleek helaas niet genoeg want na 10 kilometer kreeg ik zo’n honger dat mijn maag tijdens het hardlopen al begon met knorren. Ik liep dan ook bij thuiskomst direct naar de keuken om wat te eten te pakken. Tot mijn grote vreugde had ik nog wat van de zelfgebakken zwarte bonen brownie over. En voordat ik het wist had ik daar twee plakken van op.

Lunch: Boterhammen met vega filet en ei

Een paar uurtjes later kreeg ik weer trek en besloot ik mijn lichaam aan te vullen met twee boterhammen met hummus, vegetarische filet, ei, peper, zout en knoflooksaus.

Snack: boterham met appelstroop


Omdat ik na de lunch snel weer trek kreeg (ja, na een lange afstand rennen kan mijn maag een groot zwart gat zijn), nam ik nog een boterham met appelstroop.

Avondeten: vegetarisch AVG’tje

In de avond at ik een bordje met een vegetarische groenteburger, geroosterde bloemkool en broccoli uit de oven, zoete aardappelfrietjes uit de oven met knoflooksaus en appelmoes.

Snack: kwark met toppings

Voordat ik naar bed ging, genoot ik nog van een bakje kwark met blauwe bessen, granola, kaneel, honing en walnoten.

Dag 2: Maandag

Ontbijtje: Havermoutje met banaan en pindakaas

Ik begon mijn maandagochtend met een bakje warme havermout (50 gram) aangemaakt in een pannetje met 200 ml ongezoete amandelmelk, een snufje kaneel, een handje rozijnen, een banaan en tot slot een flinke eetlepel pindakaas. GOEDEMORGEN.

Snack: een plak bananenbrood

Als tussendoortje at ik een zelfgebakken bananenbrood die net uit de oven kwam, YUM!

Lunch: Rijkelijk belegde boterhammen

Als lunch at ik twee geroosterde boterhammen met (bieten)hummus, hüttenkäse, geroosterde aubergine en een yoghurtsausje.

Na deze maaltijd had ik zin in iets zoets. In plaats van een chocoladereep te openen koos ik voor een cracker met hüttenkäse, honing en walnoten.

Snack: worteltjes, paprika + cup a soepje


Rond een uurtje of 4 had ik zin om te snacken en at ik wat worteltjes, een rode paprika en cup-a-soupje.

Avondeten: wraps met wokstukjes en groenten

Deze avond stonden er wraps op het menu! Dit keer met vegetarische wokstukjes en groenten. Nadat ik deze foto had gemaakt deed ik er uiteraard nog een lekker sausje overheen. Chilisaus dit keer.

Snacks: bakje kwark

En last but not least, sloot ik ook deze dag af met een bakje kwark (met dezelfde toppings als gisteren).

Dag 3: Dinsdag

Ontbijtje: havermoutje met fruit

Morning! Ook deze dag startte ik met een havermoutje. Dit keer niet met banaan maar met appel, blauwe bessen en aardbeien. Een heerlijk begin van de dag al zeg ik het zelf.

Snack: plak bananenbrood

Vandaag wilde ik een thuisworkout doen. Om hier genoeg energie voor te hebben at ik van te voren nog een plakje bananenbrood.

Lunch deel 1: kwark met eiwitpoeder en appeltje

Na een uurtje zweten at ik de volgende herstelmaaltijd: een bakje kwark met eiwitpoeder, gepofte spelt, een appeltje en blauwe bessen.

Lunch deel 2: tosti en groentjes

Later in de middag had ik zin in een tosti, maar ik wilde ook wat extra groentjes binnenrkrijgen. Zo ontstond deze maaltijd: een tosti van volkoren brood met oude kaas, geroosterde bloemkool (want dat vond ik nog in de koelkast) en een salade met veldsla, komkommer en geroosterde kikkererwten. YUM!

Snacks: rode druiven

Omdat ik zin had om wat te snacken at ik een halve bak van deze druiven. 🙂

Avondeten: linzenschotel met geitenkaas

In de avond maakten we een linzenschotel van ingrediënten die we nog in de koelkast hadden liggen: linzen (uiteraard), kikkererwten, champignons, spinazie, tomatenpuree en geitenkaas. Ik deed er nog wat peper, zout, Italiaanse kruiden én edelgisvlokken overheen. Super snel en makkelijk klaar te maken en erg voedzaam en vullend!

Snack: 

Ik eindig dit eetdagboekje zoals ik het begonnen ben, met pindakaas! Twee rijstwafels met pindakaas om precies te zijn.

Dit was ‘m dan alweer. Zoals ik al vaker benoem, wil ik niet zeggen dat dit eetpatroon het ‘beste’ is. Iedereen is anders en elk persoon heeft andere behoeften. Ik merkte de afgelopen dagen nu ik extra veel thuis was, dat ik de neiging had veel te gaan snacken (herkenbaar?). Om deze reden lette ik er extra op dat ik voldoende at en hier en daar ook toegaf aan tussendoortjes. Op deze manier voorkom ik dat ik deze dagen in quarantaine hele chocoladerepen ga wegwerken… 🙂

Liefs,
Jip

be the first to comment on this article

Geef een reactie