Persoonlijke update + ’30 days of gratitude’.

Ik typ dit terwijl ik in het zonnetje op mijn balkon zit, uitkijkend over een groen park waar van alles te zien is. Wandelaars die zich in rare bochten wringen om hun tegenliggers met 1,5 meter afstand proberen te passeren, maar ook groepjes mensen die aangesproken (en waarschijnlijk bekeurd) worden door de politie. Op dit moment zit ik dus heerlijk en vermaak ik me ook best prima (ook al kan ik me ontzettend ergeren aan de mensen die dit alles nog steeds niet serieus nemen). In deze persoonlijke update deel ik hoe het met me gaat, wat op dit moment mijn dagelijkse bezigheden zijn én vertel ik hoe ik op mijn manier focus op het positieve. Lees je mee?

Ik vermaak me eigenlijk nog best prima.

Zoals ik al zei, vermaak ik me best prima. Niet alleen vandaag, maar de afgelopen weken. Ik heb nog genoeg ideeën wat ik kan doen. Zo heb ik nog een stapel boeken liggen, waar ik al een hele tijd aan wil beginnen en Netflix heb ik gelukkig nog niet uitgespeeld. Daarnaast ben ik toch ook maar verder gegaan met het inrichten van ons nieuwe huisje. Dit hadden we vanwege de Corona-uitbraak even on hold gezet, omdat ik het leuk en fijn vind om op mijn gemak door winkels te struinen voor toffe spullen. Nu een maand later, ben ik daar toch van afgestapt en ben ik aan het online shoppen geslagen. Thuiswerken in een kale ruimte is toch wel erg ongezellig. Gelukkig mag ik ook nog één dag in de week naar mijn werk, om daar een aantal kinderen op te vangen waarvan de ouders een vitaal beroep hebben. Ik vind het fijn dat ik op deze manier mijn steentje kan bijdragen.

Dit helpt mij:

Tuurlijk zijn er momenten dat ik even HELEMAAL klaar ben met het binnen zitten. Maar er zijn een aantal dingen die mij wel heel erg helpen om een goed humeur te behouden. 🙂  Ten eerste sta ik iedere doordeweekse dag om 7:00 uur op, ook al ben ik die dag vrij van werk. Hierdoor behoud ik mijn ritme, waardoor ik mijn dag met een meer voldaan gevoel kan afsluiten. Daarnaast haal ik iedere dag even een frisse neus in de buitenlucht. Al ga ik voor 10 minuutjes op mijn balkon zitten. Ook helpt het mij te denken aan het feit dat we allemaal in hetzelfde schuitje zitten, of dat anderen (zoals zorgwerknemers of ouders met kinderen) het nog een stuk zwaarder kunnen hebben dan ik. Ik vind het dan ook super fijn dat ik zo af en toe mijn steentje kan bijdragen door kinderen op te vangen waarvan hun ouders een vitaal beroep uitoefenen.

‘The 30 days of gratitude’

We doen dit uiteindelijk allemaal voor hetzelfde doel en dat moeten we SAMEN doen. Het laatste wat mij helpt om mezelf positiever te voelen is ‘the 30 days of gratitude‘. Ik zag dit voorbijkomen bij Susan Krumins, een nederlands atlete die mij regelmatig inspireert. Zij moest toen ze zelf in een lastige periode zat, van haar coach een maand lang iedere dag drie dingen opschrijven waar ze dankbaar voor was. Ze mocht nooit twee keer hetzelfde opschrijven. Waarom deed ze dit? Omdat er ondanks alle narigheid ‘nog heel veel is om wel dankbaar voor te zijn.’ Met deze opdracht kun je hier beter zicht op krijgen, wat je denk ik vooral in deze tijd kan helpen om te blijven focussen op het positieve. Ik kan nu nog makkelijk een aantal dingen bedenken, maar ben benieuwd of dit aan het einde van de maand ook nog zo makkelijk is.

Kortom, er zijn momenten dat ik binnen helemaal gek wordt, maar over het algemeen vermaak ik me nog prima en ben ik voor een heleboel dingen erg dankbaar!

Laat het me weten als je meedoet met the 30 days of gratitude! 🙂

Liefs,
Jip

There is 1 comment for this article
  1. Pingback: JIPS weekdagboek #169 – Jipsanders.com

Geef een reactie