JIPS weekdagboek #169

Van een ochtendloopje tijdens de zonsopkomst tot the ‘30 days of gratitude‘ en van frietjes met verschillende (vega) snacks op de vrijdagavond tot nieuwe afleveringen van een toffe serie. Kijk je mee naar mijn favoriete momentjes van de afgelopen week? Let’s go!

Ochtendloopje tijdens zonsopkomst.

Ochtendrondjes vind ik altijd al fijn, maar nu het lentezonnetje zich steeds vaker laat zien, kan ik hier nog meer van genieten. De frisse en heldere lucht, terwijl de zon opkwam met dit uitzicht was bijna magisch! Ik liep in totaal 12 kilometers op mijn gemak en was hierdoor klaar voor de rest van de dag!

Aan het werk op school.

De afgelopen week kregen we het nieuws te horen dat de scholen weer 3 weken langer dichtblijven. Erg vervelend, maar tegelijkertijd ook heel begrijpelijk natuurlijk. Dit betekende dat we met weer een aantal leerkrachten een plan moesten bedenken en uitvoeren voor de kinderen de aankomende tijd. En zoals je aan mijn glimlach ziet, vond ik het best wel heel erg fijn om weer voor een dagje de deur uit te gaan.

’30 days of gratitude’.

Zoals ik in mijn persoonlijke update vertelde, ben ik deze maand april begonnen met ‘the 30 days of gratitude‘. Ik zag dit bij Susan Krumins (Nederlandse atlete) voorbijkomen en vind dit vooral voor deze periode een mooie opdracht. Aan het einde deze persoonlijke update die ik vorige week plaatste, leg ik de opdracht verder uit. Doe je met mij en Susan mee komende maand?

Meet onze nieuwe groene vriendjes!

We bestelden de afgelopen week een aantal nieuwe groene vrienden bij Plantsome.nl (niet gesponsord) om het wat groener en gezelliger in ons huis te maken. We zijn, zoals je misschien al weet, twee maanden geleden verhuisd. Alle praktische dingen zijn geregeld en de grote meubels staan op zijn plek, maar aan het verder inrichten zijn we vanwege de huidige situatie nog niet aan toegekomen. Het voelt nu niet goed om te gaan rondlopen in interieurwinkels en tuincentra. Gelukkig kun je tegenwoordig ook plantjes bestellen en zo hebben we onder andere ‘Peter’ de pannenkoekenplant en ‘Vicky’ de vioolplant in huis kunnen halen. YES!

Friyay met frietjes!

Een echt weekendgevoel hadden we niet echt meer, aangezien veel dagen er nu in quarantainetijd er hetzelfde uit zien. Om deze reden hebben we besloten dat vrijdagavond de komende tijd ‘bestelavond’ wordt. Om zo toch zoveel mogelijk het weekendgevoel te ervaren. Bovendien kunnen we hiermee de locale horeca ondernemers steunen, die het in deze tijd extra moeilijk hebben omdat ze hun deuren hebben moeten sluiten vanwege de coronacrisis. Het afgelopen weekend gingen we voor friet van Jos, ook wel bekend als ‘Piccolini’s patathuisje’ in Nijmegen. We aten ieder een portie friet en deelden onder andere vegetarische bitterballen en mozzarella sticks. Dit was genieten.

Nieuw seizoen Casa de Papel!

Als je de vorige seizoenen van deze serie hebt gevolgd, dan is het je waarschijnlijk niet ontgaan dat er afgelopen vrijdag nieuwe afleveringen op Netflix beschikbaar zijn gekomen. Hoewel ik het derde seizoen van Casa de Papel een stuk minder leuk vond dan de eerste twee seizoenen, keek ik ernaar uit om weer verder te kijken. Het nieuwe, vierde seizoen bestaat uit acht afleveringen, dus ik denk niet dat we hier heel lang de voor nodig hebben…

Wie kijkt er nog meer naar Casa de Papel?

Fijne nieuwe week!

Liefs,
Jip

be the first to comment on this article

Geef een reactie