Recept: truffel ei & avocado salade.

Ik heb weer een heerlijk en ‘voedzaam’ receptje voor de lunch ontdekt, dat ik graag met jullie wil delen! Ik eet vaker ei of avocado als beleg op mijn brood, maar dit is natuurlijk ook heerlijk te combineren. En al helemaal met truffel! Ben je benieuwd naar het hele recept? Lees dan snel verder!

Ingrediënten (voor 2 boterhammen)

– Boterhammen of een hard broodje
– 1/2 avocado
– 2 eieren
– Eetlepel hüttenkäse
– Scheutje truffelolie
– Een (kleine) ui
– Een aantal zongedroogde tomaatjes
– Snufje peper
– Snufje zout

Hoe maak je het?

Verwarm de oven voor op ongeveer 180 graden. Zet vervolgens een klein pannetje met water op het vuur en kook hierin de twee eieren voor ongeveer 4 tot 8 minuten (wat jij lekker vindt).

Zet nog een pannetje op het vuur en laat daarin een scheutje truffelolie warm worden. Snijd ondertussen een ui in stukjes en bak deze een aantal minuutjes in deze pan totdat de ui glazig wordt. Als de eieren gekookt zijn, houd je ze onder koud water om ze te laten schrikken, zodat je ze goed kan pellen. Pel vervolgens de eieren en prak de eiwitten samen met de avocado. (Ik doe dit gewoon met een vork in een schaaltje). Wil je ook het eigeel erbij mengen? Dat kan natuurlijk ook, het is maar net wat jij lekker vindt. Snijd vervolgens de zongedroogde tomaatjes in kleine stukjes en voeg deze samen met de gebakken ui, een eetlepel hüttenkäse, wat peper en zout bij het mengsel toe.

Snijd een hard broodje door het midden of neem twee boterhammen en bestrooi deze met een laagje truffelolie. Doe het brood vervolgens voor ongeveer 1 tot 2 minuten in de oven, zodat het lekker knapperig wordt. Haal het brood uit de oven en doe er het beleg overheen. Eet smakelijk!


Heb jij dit receptje ook gemaakt? Laat mij dan in een reactie weten wat je ervan vindt! Of deel het via Instagram door mij te taggen @jipsanders. Vind ik leuk om te zien! 🙂

Liefs,
Jip

There is 1 comment for this article
  1. Pingback: JIPS weekdagboek #170 – Jipsanders.com

Geef een reactie