Recept: kwarktaart met havermoutbodem.

Heb je nog inspiratie nodig voor een lekker fris én zoet recept voor Pasen? Deze kwarktaart met een bodem gemaakt van havermout is echt mijn favoriet! Perfect voor de afwisseling van al die chocolade paaseitjes… In dit blogje deel ik je mijn recept van een kwarktaart waarvoor je slechts 20 minuutjes in de keuken hoeft te staan. Kijk je mee? 

Ingrediënten:

Ik maakte de taart met de volgende ingrediënten:

Voor de bodem:
– 25 gram kokosolie
– 100 gram dadels
– 80 gram havermout
– 25 gram walnoten

Voor de vulling:
– 300 gram Optimel kwark (smaak naar keuze)
– 3 gelatineblaadjes
– eventueel toppings zoals blauwe bessen, aardbeien of mango.

Overige benodigdheden:
– bakpapier
– ronde springvorm (Ø 20cm)
– mixer of keukenmachine

Zo maak ik de taart:

Allereerst laat ik de kokosolie smelten in een pannetje op het vuur of in de magnetron. De gesmolten kokosolie mix ik vervolgens met de overige ingrediënten voor de bodem (dadels, havermout en walnoten). Dit doe ik met een mixer, maar kan ook met een keukenmachine. Ik bedek de onderkant van de springvorm met bakpapier en verdeel het mengsel voor de bodem hierover heen. Ik druk dit goed aan en zet de springvorm vervolgens voor ongeveer 10 minuten in de koelkast. De bodem kan hierdoor hard worden.

Ondertussen leg ik de gelatineblaadjes voor ongeveer 5 minuutjes in een kom met koud water. Vervolgens knijp ik de blaadjes uit en leg ik deze in een klein steelpannetje. Ik doe hier drie eetlepels water bij en laat dit met elkaar smelten op een laag vuurtje (dit gebeurt best wel snel). Ik mix de gelatine vervolgens goed door de kwark heen. Wanneer de springvorm ongeveer 10 minuutjes in de koelkast heeft gestaan, kun je het mengsel van de kwark en gelatine over de bodem heen gieten. Ik zet de springvorm hierna weer terug in de koelkast. Dit keer voor ongeveer vier uur, zodat de vulling op kan stijven.

Als de taart opgestijfd is, kun je de springvorm uit de koelkast halen en losmaken. Om het helemaal af te maken kun je de taart natuurlijk nog versieren hoe jij dit wilt! Denk aan toppings zoals frambozen, blauwe bessen of misschien wel een toef slagroom en  paaseitjes? En dan, PROEVEN MAAR! Ik vind het een lekkere frisse taart met een knapperige en zoete bodem. Smullen dus.

Voedingswaarden

Ik heb de taart in zes gelijke stukken gesneden. Hieronder zie je de voedingswaarden per stuk.
Kcal = ± 212.5
Koolhydraten = ± 26  gram
Eiwitten = ± 7.5 gram
Vetten = ± 5.5 gram

Al met al, vind ik het een frisse en zoete taart met een knapperige bodem én fijne voedingswaarden. Heb je dit receptje nu ook geprobeerd? Laat me dan weten in de reactie wat je ervan vindt! 🙂

Liefs,
Jip

 

be the first to comment on this article

Geef een reactie