Sportdagboekje april 2020

Om je een kijkje te kunnen geven in hoe ik sport, deel ik regelmatig een ‘sportdagboekje’ op mijn blog. In dit artikel deel ik mijn sportieve momenten van de afgelopen week (6 t/m 12 april). Ik deed in totaal vijf verschillende trainingen, waarvan twee thuis in mijn woonkamer en drie in de buitenlucht. Hieronder vertel ik je wat ik precies deed. Let’s go!

Maandag: rustdag.

Omdat ik de week hiervoor eindigde met een lange duurloop, startte ik deze maandag met een hersteldagje. Ik maakte wel een wandeling in mijn eentje om even een frisse neus (en wat boodschapjes) te halen, maar deed het de rest van deze dag lekker rustig aan. Herstel is immers net zo belangrijk als de trainingen zelf!

Dinsdag: een full-body home-workout!

Deze tweede dag van de week was ik wel weer klaar voor een workout! Deze deed ik in mijn woonkamer met de volgende materialen: een matje, een aantal elastieken en een TRX. Ik gebruik dus geen (grote) gewichten, maar doe met deze materialen die ik heb, verschillende oefeningen waarbij ik gebruik maak van mijn eigen lichaamsgewicht. Denk hierbij aan push-ups, jumping squats, verschillende vormen van planken, de superman en de side walk (met elastieken).

Woensdag: een duurloopje + heuvelsprints!

Donderdag: rustdag.

Deze dag ben ik naar werk gegaan om een dagje voor de opvang te zorgen van een aantal kinderen. Ik heb deze dag niet gesport, maar ik kan je vertellen dat werken met kinderen ook zeker niet stilzitten is… ha-ha.

Vrijdag: een intervalronde!

Op de vrijdag trok ik al vroeg mijn hardloopschoenen aan en ging ik de deur uit voor een intervaltraining. Niet super lang of uitgebreid, maar  even 45 minuten alles geven. De training startte ik met 15 minuutjes op een rustig tempo inlopen. Vervolgens rende ik de volgende intervallen: 1.000 m, 800 m, 600 m, 400 m, 200 m, met steeds 1:30 min pauze tussen deze intervallen, waarin ik op rustig tempo jogde. Ik eindigde de training met 10 minuutjes op rustig tempo joggen als cooling-down. Ik ben voor een training zoals deze dus maar drie kwartier bezig, maar toch heb ik altijd een super voldaan gevoel achteraf!

Zaterdag: een full-body home-workout!

Het was tijd voor de tweede home-workout van de week! Net als afgelopen dinsdag deed ik verschillende oefeningen voor het hele lichaam, waarbij ik gebruik maakte van slechts een matje, elastieken en een TRX. Deze training startte ik met jumping squats en lunges. Vervolgens deed ik met de TRX de chest press en de row, en met elastieken oefeningen voor mijn schouders en rug. Ik sloot af met verschillende vormen van planken en push-ups.

Zondag: duurloop 17.5 kilometers!

Lukt het jou op dit moment in beweging te blijven zoals jij dat fijn vindt? Wat vind jij in deze tijd het fijnste om te doen? Laat het me weten in een reactie!

Liefs,
Jip

be the first to comment on this article

Geef een reactie