JIPS weekdagboek #171

Goedemorgen! Het is weer maandag, wat betekent dat het tijd is om jullie weer bij te praten over mijn afgelopen week. Ook al heb ik weer veel binnen gezeten, ik heb gelukkig wel weer een aantal favoriete momenten. Zo maakte ik zelf granola (wat zorgde voor een heerlijke geur door het hele huis), las ik een spannend boek uit, liep ik een hele fijne intervalronde en hebben we een nieuw zondagsritueel die ik graag met jullie wil delen. Kijk je mee? Let’s go!

Zelf granola maken!

Ik maak dit niet vaak, aangezien de voorraad hiervan er meestal  binnen 2 dagen doorheen gaat (en ik dit dus om de dag zou moeten maken). Maar jeetje, wat is zelfgebakken granola lekker! En dan heb ik het nog niet over de geur die dan in het huis hangt. Het receptje vind je hier: 1. Verwarm de oven op ±160 graden. 2. Smelt een klontje kokosolie.
3. Mix havermout, noten en kaneel.
4. Giet de gesmolten kokosolie hierover heen. 5. Doe hier een scheutje honing + snufje zout over. 6. Roer alles door elkaar. 7. Doe dit voor ±20 min in de oven (roer tussendoor 1x om). 8. SMULLEN MAAR!

Boek uit!

Zoals ik al op mijn Instagram benoemde, was het begin van dit boek voor mij even bikkelen (dat kun je verwachten als je begint met deel 11 van een boekenreeks… ha-ha). Het tweede deel van het boek vond ik geweldig! Ik denk niet dat ik eerder zo’n spannend boek heb gelezen als ‘De dorst van Jo Nesbo’. Vaak kan ik bij boeken al wel een beetje het einde raden, maar dit verhaal bleef steeds zo onverwachts. Een aanrader dus! Ik zou graag de hele boekenreeks willen lezen, heef iemand tips waar ik deze goedkoop kan kopen/lenen?

Super fijne intervalronde!

Soms zijn mijn benen niet vooruit te krijgen tijdens een hardloopronde, maar vandaag leek ik continue een duwtje in de rug te krijgen. Ik liep heerlijk, haalde de tempo’s van mijn intervallen redelijk gemakkelijk en kon aan het einde zelfs versnellen. Dit voelde goed!

Bestellen bij Nibbles!

Als je mij langer volgt dan weet je dat ik fan ben van Nibbles, een restaurant in het centrum van Nijmegen. Tot mijn grote vreugde zag ik dat je hier sinds deze week ook eten kunt afhalen. Daar hoefde ik dan ook niet lang over na te denken! We bestelden natuurlijk de Nacho’s (die je al wel vaker bij mij voorbij hebt zien komen), maar proefden ook verschillende warme vegetarische gerechtjes. Van polentafrietjes tot een quiche en van frittata tot rozevalaardappeltjes, we hebben heerlijk gegeten. Bedankt Nibbles, tot volgende keer!

Favoriete afspeellijsten.

Soms werk ik in stilte zonder muziek in mijn oren, maar ik woon midden in de stad dus dan ontkom je niet aan geluiden zoals voorbijrijdende auto’s, blaffende honden en/of huilende baby’s… Soms wil je je gewoon even 100% kunnen focussen en luister ik naar een fijn muziekje. In een blogje deelde ik mijn 6 favoriete afspeellijsten met jullie. Ben je benieuwd? Je vindt ze hier.

Nieuw fijn zondagsritueel!

In deze gekke tijd van binnen zitten en afstand houden tot elkaar, ontstaan gelukkig ook fijne dingen, zoals het nieuwe zondagritueel van mij en mijn vriend: eerst een lange duurtraining (hij fietsen, ik lopen) en dan samen uitgebreid lunchen. Je moet het natuurlijk wel leuk houden in deze tijd! En ja, we hadden nog ‘paaspannenkoeken’ over van de week ervoor… ha-ha!

Wat was jouw favoriete momentje van de afgelopen week? Laat het me weten in een reactie!

Fijne nieuwe week!

Liefs,
Jip

There is 1 comment for this article
  1. Rachel Kromdijk 20 april 2020 12:47

    Ziet er weer goed uit, ik zou ook zo graag sushi willen afhalen, maar dat gaat helaas bij ons niet in de buurt..

Geef een reactie