JIPS weekdagboek #172

Ik dook de keuken in voor een aantal baksels, werd blij van goed nieuws, ontdekte mijn nieuwe favoriete pizza, won met Stratego én we hingen nieuwe lampen en posters op in de woonkamer! Kijk je weer mee naar mijn favoriete momentjes van de afgelopen week? Let’s go!

De keuken in voor baksels.

Het gebeurt niet heel vaak, maar zo af en toe ben ik opeens in een ‘bak-bui’. De afgelopen week probeerde ik ‘gezonde’ koekjes te bakken volgens een recept dat ik op het internet vond. Het werd uiteindelijk wel een ‘gezond’ baksel, maar ik vond dat je het geen koekjes kon noemen, koekjes moeten namelijk naar mijn mening knapperig zijn. Vandaar dat ik het recept niet deelde en nogmaals de keuken indook. Dit keer ging ik voor een eigen recept: kwarkbollen! Die vond ik wel geslaagd! Ik deelde het recept via mijn Instagram en kreeg van jullie veel plaatjes doorgestuurd dat jullie het recept hadden gemaakt. Dat vind ik altijd erg leuk om te zien! (Pssst! Het recept van de kwarkbollen vind je hier).

Goed nieuws: de scholen gaan weer open!

Na 6 weken onderwijs op afstand geven, kregen we deze week te horen dat de scholen na de meivakantie weer opengaan. Hoewel ik heel benieuwd ben hoe alles gaat lopen, heb ik wel echt weer zin om met de kinderen zelf aan de slag te gaan!

Nieuwe posters en lampen in de woonkamer!

Het was weer tijd voor een nieuwe interieur update! We bestelden kooldraadlampen voor aan de lamp die we al een tijdje hadden hangen én hingen twee posters op die we besteld hadden. We zijn heel erg blij dat ons appartementje steeds meer naar onze smaak ingericht (en gezelliger!) wordt.

Nieuwe lievelingspizza!

Bestelden we voorheen pizza? Dan ging ik eigenlijk altijd voor een variant met salami of parmaham. Ik eet al een aantal maanden geen vlees en wil, zolang ik mij daar goed bij voel, dat proberen voort te zetten. Hierdoor ging ik eens voor een hele andere pizzakeuze, namelijk: de ‘quattro formaggi’. Voorheen was ik niet zo fan van kazen met uitgesproken smaken, maar ik merk dat ik dat de laatste tijd wel lekkerder begin te vinden. Het was een goeie gok, dit is mijn nieuwe favoriete pizza!

Winnen met Stratego!

We kochten van de week het spel ‘Stratego’. Dit is voor mij echt een jeugdsentiment, want ik speelde dit vroeger als klein meisje altijd met mijn opa. Dat is ondertussen al wel minstens tien jaar geleden, maar gelukkig lukte het spelen van dit spel nog aardig en won ik zelfs. YES!

Bezoekje aan Brabant.

Sinds de corona uitbraak ben ik niet meer bij mijn ouders en broertjes thuis geweest. We besloten het afgelopen weekend even met de auto naar het zuiden te reizen om (natuurlijk op 1,5 afstand) even een praatje te maken met mijn familie. Ook vond ik het fijn mijn kat even te zien én even een hapje te nemen van mijn favoriete ijs!

Kortom, het was een week met weer fijne momentjes! Heb jij ondanks de crisis ook een fijn momentje gehad?

Liefs,
Jip

 

There is 1 comment for this article
  1. Rachel Kromdijk 28 april 2020 17:04

    wauw weer een heerlijk overzicht, het perfecte ijsje.. looking good.. pizza’s ‘perfect en mijn fav’ en die lamp ziet er ook goed uit.

Geef een reactie