4x dit hoop ik over te brengen met mijn blog.

De afgelopen weken heb ik het nog best druk gehad om als leerkracht het onderwijs op afstand neer te zetten. Voordat de scholen straks weer opengaan heb ik nu eerst twee weken vakantie (yes!) Dit lijkt mij een goed moment om eens na te denken over wat ik met mijn blog wil bereiken. Want wat ooit begon als een hobby, is nu uitgegroeid tot mijn persoonlijke platform waarmee ik anderen hoop te inspireren. Maar ‘waarover wil ik dat doen?’, ‘waar sta ik voor? en ‘wat wil ik uitstralen?’ Ik heb hier eens goed over nagedacht en 4 dingen op een rijtje gezet die ik hoop over te brengen met mijn blog. Lees je mee?

1. Positief zijn maakt het leven een stuk leuker!

Het eerste wat ik hoop over te brengen is ‘positiviteit’. Ik weet dat het leven niet altijd even leuk is en dat iedereen wel eens een off-day heeft (ook dat wil ik laten zien). Maar in deze digitale tijd, waar we altijd haast lijken te hebben, kan ik soms te veel focussen op dingen die ‘fout gaan’ in plaats van te kijken naar wat ik al bereikt heb. Er is al genoeg verdrietig nieuws in de wereld, met een portie positiviteit hoop ik jouw dag nét wat vrolijker te maken!

2. Sporten hoeft niet te voelen als ‘moetje’, maar kan ook fijn zijn!

Vooral toen ik net met mijn blog begonnen was en ik regelmatig workoutplaatjes deelde, kreeg ik veel reacties als ‘maar jij hoeft toch helemaal niet zoveel te sporten, dat heb jij toch helemaal niet nodig!’ Ik begrijp dat je sporten kunt zien als iets wat ‘moet’ wanneer je bijvoorbeeld een (medische) doelstelling hebt zoals afvallen, maar ik wil laten zien dat ik juist energie krijg van sporten, mij er fitter door voel waardoor ik uiteindelijk lekkerder in mijn vel zit. Kortom, sporten hoeft niet te voelen als iets wat ‘moet’, maar kan ook fijn zijn!

3. Doe je eigen ding!

Naar aanleiding van bovenstaand punt, kom ik automatisch bij het volgende: ‘doe lekker je eigen ding!’ Wij (ook ik) hebben de neiging ons te laten beïnvloeden door anderen en hetzelfde te willen doen om datgene te bereiken. Maar wat ik de afgelopen jaren heb geleerd is dat iedere persoon anders is en dat daardoor dingen voor iedereen ook anders werken. Wat ik hiermee bedoel? Ik kan wel zeggen dat hardlopen leuk is, maar misschien past zwemmen veel beter bij jou. Of denk aan fietsen, boxen, dansen… Er is zo veel mogelijk! Dus laat je vooral inspireren door anderen, maar zoek uiteindelijk uit wat het beste bij JOU past en waar JIJ vrolijk van wordt! Kortom, doe lekker je eigen ding!

4. Met een gezonde basis kom je al een heel eind!

Van alle fitgirl accounts tot de vele dieetmogelijkheden, ik werd er soms een beetje gek van. Ja, ik ben sportief en deel dit graag met jullie, maar ik hoop te laten zien dat ik als sportieveling ook dagelijks mijn portie chocolade naar binnenwerk en wekelijks op de bank lig met een zak chips. Het hoeft allemaal niet zo strikt en perfect, zorg dat je je vitamientjes binnenkrijgt, voldoende slaapt en in regelmatig in beweging bent en dan kom je al een heel eind!

Naast bovenstaande vier punten vind ik het soms gewoon leuk om een tip te delen. Denk aan een tof paar schoenen, mijn nieuwe favoriete jasje of een ontdekte life-hack. Het bloggen blijft voor mij een manier om mijn creativiteit te kunnen uiten en ik vind het super tof dat je mijn hersenspinsels leest en plaatjes volgt!

Liefs,
Jip

be the first to comment on this article

Geef een reactie