10x hardloopblogs met mijn tips.

Ik schrijf al een langere tijd over een van mijn sportieve hobby’s: hardlopen. Omdat ik verschillende hardloopvragen nog vaak toegestuurd krijg, leek het mij leuk (en handig) om een aantal hardloopblogs met mijn tips op een rijtje te zetten. Heb je een vraag of ben je op zoek naar tips omtrent hardlopen? Neem dan een kijkje in dit overzicht en wie weet staat je antwoord er al bij! ūüėČ Zo, niet dan mag je je vraag natuurlijk alsnog aan mij stellen, ik help je graag! Oke, let’s go!

– Zo ben ik begonnen met hardlopen.

In de periode van 2015 tot nu heb ik flink wat hardlooprondjes gemaakt. De ene keer ben ik na 2 kilometer met loodzware benen weer omgedraaid richting huis, de andere keer rende ik 10 kilometers alsof ik Dafne Schippers was. Ik ben verschillende keren gestruikeld over uitstekende stoeptegels, verdwaald geraakt in the middle over nowhere en heb vaker wel dan niet gedacht ‘ik¬†stop ermee!’. Ik heb flink wat emmers vol gezweet, genoten van de mooie natuur, hard gelachen met mijn hardloopmaatje, overwinningen behaald √©n dieptepunten bereikt… In deze blog vertel ik je mijn (ons) verhaal over hoe we zijn begonnen met hardlopen.

– 10 tips om het hardlopen rustig op te bouwen

Na een periode van blessures was het voor mij extra belangrijk¬†om het hardlopen weer rustig op te bouwen (en letterlijk √©n figuurlijk niet te hard van stapel te lopen). Ik ken mezelf en weet dat wanneer een ronde goed gaat, ik dan snel weer verder, sneller en beter wil worden‚Ķ Daarom stelde ik mezelf de vraag: ‚ÄėWat helpt mij om met het hardlopen rustig aan te kunnen opbouwen?‚Äô Ik maakte een lijstje en deel deze graag met jullie! Wie weet heb jij er ook wat aan.¬†Klik op deze link om mijn 10 tips te lezen.

– 6x mijn tips om beter te worden in hardlopen!

Op zaterdag 4 juni 2016 liep ik mijn ALLEREERSTE (!) halve marathon. Ik liep deze afstand in 2 uur en 4 minuten en was daar hartstikke blij mee! Dat ik de laatste 5 km niet meer kan herinneren (omdat ik het zo zwaar had) nemen we maar voor lief… Nu 4 jaar later, loop ik op een willekeurig zondagmiddag een halve marathon als training, zonder publiek, redelijk gemakkelijk onder de 2 uur. Met de dag erna iets wat stijve kuiten, maar verder vrijwel geen pijntjes. Kortom, ik kan wel vaststellen dat ik de afgelopen jaren progressie heb geboekt op het gebied van hardlopen! ? In dit blogje deel ik mijn 6 tips die mij hierbij geholpen hebben.

– 4x fouten die ik maakte met hardlopen.

Eigenlijk deed ik in mijn eerste hardloopjaren maar wat. Ik liep vaak dezelfde rondjes, zonder na te denken over een bepaald tempo of doel van een training. Nu, flink wat kilometers en een marathonavontuur in Berlijn verder, heb ik door advies van mijn hardlooptrainer Michael Beuwer heel wat dingen geleerd die ik achteraf gezien, beter had kunnen doen. Omdat ik hier veel van geleerd heb, deel ik deze punten graag met jullie! Klik hier om te lezen welke 4 hardloopfouten ik voorheen maakte.

– De reden dat ik compressiekousen draag tijdens het hardlopen.

Je ziet ze vaak op mijn hardloopplaatjes voorbijkomen: compressiekousen! Ik merk dan ook dat ik er nog steeds regelmatig vragen over krijg. In deze blog leg ik je precies uit wat compressiekousen zijn en vertel ik je de redenen waarom ik deze draag.

– Tips en voorbeelden intervaltraining

Het afgelopen jaar heb ik kennisgemaakt met intervaltrainingen. Wil jij zo nu en dan een intervaltraining doen maar heb je net als ik geen idee hoe te starten? In dit blogje vertel ik mijn ervaringen en geef ik mijn tips hoe te beginnen met intervaltrainingen!

– 7 x vragen over mijn persoonlijke hardloopschema.

Sinds de zomer van 2019 ben ik gaan hardlopen aan de hand van een schema.¬†Michael Beuwer, van Gewoon Lekker Rennen bedenkt mijn trainingen en stuurt deze online door (via de app Trainingpeaks). Om je een goed beeld te kunnen geven van hoe dit precies in zijn werk gaat,¬†stelde ik Michael een aantal¬†vragen. Ben je¬†ge√Įnteresseerd in een hardloopschema? Of gewoon¬†benieuwd naar die van mij? Klik dan ¬†op deze link om naar deze blog te gaan.

– 8 x mijn favoriete hardloopaccessoires!

Tijdens al mijn loopjes heb ik het een en ander uit kunnen uitproberen. In dit artikel heb ik alle hardloopaccessoires die ik fijn vind om te dragen op een rijtje gezet. Hopelijk helpt dit blogje jou om uit zoeken wat jij allemaal fijn vindt!

– 10x tips hoe je het hardlopen leuker kunt maken!

Soms heb ik minder motivatie heb om te gaan hardlopen. Meestal is dit in periodes wanneer het wat minder mooi weer is (ik ben nou eenmaal een ‚Äėmooi weer loper‚Äô) en in periodes wanneer ik geen duidelijk doel voor ogen heb. In dit artikel geef ik mijn 10 tips om het hardlopen net een beetje leuker te maken. Niet alleen om anderen te inspireren, maar ook om mezelf er weer aan te herinneren waarom hardlopen zo leuk is!

–¬†Review: sporthorloge Garmin Forerunner 645 (Music)

Ik krijg regelmatig de vraag welk sporthorloge ik draag tijdens het hardlopen. In deze blog geef ik antwoord op deze vraag én deel ik meteen mijn eerlijke mening over deze gadget.

Toen was het lijstje ten einde gekomen! Heb je een hardloopvraag? Dan hoop ik dat je het antwoord in een van deze blogjes hebt kunnen terugvinden. Is dit niet het geval? Dan mag je mij zoals ik al aangaf altijd een berichtje sturen. (Via mijn Instagram @jipsanders of mijn mail jipsanders.com@outlook.com).

Liefs,
Jip

be the first to comment on this article

Geef een reactie