Get to know me tag – 2020

Begin 2018 heb ik deze tag al eens ingevuld. Omdat er ondertussen wel wat dingen zijn veranderd én omdat ik weer een aantal nieuwe volgers heb die mij misschien nog niet zo goed kennen, schrijf ik deze blog graag nog een keertje! Ik beantwoord onder andere vragen over mezelf, mijn werk, appartementje en mijn favoriete eten. Lees je mee?

1. Wat is je geboortejaar en plaats?
Ik ben geboren in 1995 in Eindhoven.

2. Hoe lang ben je?
Ik ben 1,70 m lang.

3. Heb je broers en/of zussen?
Ik heb twee jongere broertjes (van 20 en 22 jaar). Daarnaast heeft er een tijdje een Braziliaanse jongen bij ons in huis gewoond (omdat hij bij PSV ging voetballen), waardoor het een tijdje voelde alsof ik drie broertjes had. Dat vond ik vaak wel gezellig, maar niet altijd zoals je je misschien wel kunt voorstellen met al die jongens in huis ha-ha. (In dit blogje kun je meer lezen over mijn Braziliaanse ‘broertje’).

4. Waar woon je?
Ik ben in februari verhuisd van een studentenhuis naar een appartementje dat ik nu samen met mijn vriend in Nijmegen huur. We zijn heel blij met deze plek en vinden het ook tof om alles in te richten zoals we dat nu willen.

5. Wat is je bijnaam?
Ik heb niet echt een bijnaam (vast omdat de naam ‘Jip’ niet heel veel korter kan, ha-ha). Vroeger werd ik vaak ‘Jippie’ genoemd, omdat ik toentertijd een kop kleiner was dan mijn leeftijdsgenootjes. Gelukkig heb ik later wat centimeters ingehaald… 😉

6. Wat doe je voor studie en/of werk?
Ik heb de ALPO afgerond, wat een combinatie is van Pedagogische Wetenschappen (Radboud Universiteit) en de PABO (HAN Nijmegen) en heb vervolgens de master van Pedagogische Wetenschappen gedaan, waarbij ik stage heb gelopen als gedragswetenschapper bij de Jeugdzorg. Toen ik klaar was met mijn studie, ben ik gaan invallen als leerkracht in het reguliere onderwijs. Sinds augustus (2019) heb ik een vaste baan als leerkracht, maar dit keer in het Speciaal onderwijs, wat ik een super toffe uitdaging vind! Dat doe ik nu drie dagen in de week. De andere twee dagen in de week besteed ik aandacht aan mijn blog en Instagram.

7. Met welke drie woorden zou je jezelf omschrijven?
Sociaal, doorzettingsvermogen en sportief.

8. Relatie of single?
Ik heb al bijna 5(!) jaar een heel lief vriendje waar ik nog steeds heel blij mee ben! 🙂

9. Wat is je favoriete tv-programma?
Net zoals twee jaar terug is mijn favoriete tv-gramma Flikken Maastricht! Ja, ik ben nog steeds fan.

10. Wat is je favoriete Netflix-serie?
Op dit moment is dat Blacklist! Samen met mijn vriend heb ik de afgelopen maanden alle zes seizoenen bekeken. Ik was dan ook wel even teleurgesteld toen we het einde van deze serie bereikt hadden. Tot mijn vreugde zag ik laatst dat er volgend jaar nog een nieuw seizoen komt. Ik hoef dus nog niet helemaal afscheid te nemen, yes!

11. Wat is je favoriete seizoen van het jaar?
Op deze vraag weet ik niet zo goed een antwoord. Twee jaar terug zei ik ‘herfst’ omdat ik het zo heerlijk vind om met een kop thee onder een dekentje op de bank te kruipen met buiten herfstig weer. Nu denk ik meteen ‘lente’, omdat ik zo intens vrolijk word van de eerste zonnige dagen. Maar ook de zomer vind ik fijn omdat ik dan de meeste leuke dingen in het jaar heb gepland (al gaat dat dit jaar allemaal niet door door de coronacrisis)…

12. Wat is je favoriete make-up?
Concealer, omdat je daarmee op een snelle manier de oneffenheden kan wegwerken…

13. Heb je tattoos/piercings?
Ik heb geen tattoos, maar wel 4 oorbellengaatjes en een helix-piercing in mijn oor.

14. Wat is je lievelingseten?
Net als twee jaar geleden is dat zonder twijfel pizza! Daarentegen is er op dit gebied wel wát veranderd. Op dit moment eet ik namelijk geen vlees meer. Mijn favoriete pizza was voorheen altijd ‘salami‘, maar is nu de ‘quattro formaggi‘ geworden, want hoe meer kaas hoe beter toch?!

15. Wat is je favoriete drankje?
WIJN! Een droge witte graag. 🙂 Ook drink ik graag Cola zero.

16. Wat is je favoriete parfum?
Nog steeds vind ik mannenparfum stiekem het allerlekkerste ruiken, zoals ‘My land’ van Trussardi.

17. Wat is het laatste wat je kocht?
Nieuwe schoenen… Oeps ha-ha.

18. Wat is je favoriete kledingstuk?
Dat zijn mijn laarsjes van Dr. Martens mét plateauzool! Ik vind deze onder zoveel outfits heel erg tof staan.

19. Wat deed je vanochtend om 08:00?
Toen at ik een heerlijk ontbijtje op de bank.

20. Favoriete ijs?
Óf een bak Ben & Jerry’s die ik in mijn eentje mag leeglepelen óf Italiaans schepijs van de ijssalon bij mijn ouders in het dorp, YUM!

21. Wat zijn je plannen voor 2020?
Ons interieur een update geven, chillen en borrelen met vrienden op ons balkon, het waalstrandje en/of het park (wanneer de coronacrisis voorbij is en dat weer mag natuurlijk) en reisplannen maken voor wanneer dit ook weer kan.

22. Ben je een ochtend of avond persoon?
Ik ben nog steeds zonder twijfel een ochtendpersoon! Ik vind het heerlijk om mijn dag te kunnen starten wanneer de wereld nog niet helemaal ontwaakt is.

23. Ben je geordend of rommelig?
Geordend. Een opgeruimd huis geeft me een heerlijk gevoel!

24. Heb je een accent?
Naar mijn mening valt dat wel mee maar als ik bijvoorbeeld in Amsterdam ben, krijg ik toch regelmatig de opmerking ‘volgens mij kom je uit Brabant?!” Dus misschien toch wel een beetje…

25. Hoe ziet je gemiddelde dag er uit?
Ik sta om 7:00 uur op, eet ik een ontbijtje en ga dan vaak even sporten. Op dit moment is dat of een rondje hardlopen of ik doe een workout mijn de woonkamer. Vervolgens werk ik tot een uurtje of 15:00 aan mijn blog of tref voorbereidingen voor mijn werk in het speciaal onderwijs. Aan het einde van de middag ga ik nog even naar buiten, ruim ik het huisje een beetje op of doe ik iets anders waar ik dan zin in heb. Rond een uurtje of 19:00 is het tijd voor avondeten en de rest van de avond spendeer ik meestal op de bank met een spannende Netflixserie of een goed boek!

Heb jij nog een leuke vraag die je zou willen stellen? Laat het me weten in een reactie!

Liefs,
Jip

be the first to comment on this article

Geef een reactie