De reden dat ik meer offline zal gaan zijn.

Zoals je in de titel al hebt kunnen lezen, zal ik de komende weken wat meer offline zijn. Dit houdt in dat ik waarschijnlijk iets minder blogs op www.jipsanders.com zal plaatsen en minder vaak iets zal delen via mijn Instagram en stories. In dit blogje vertel ik de reden hiervan. Lees je mee?

‘Zoals je misschien wel weet, werk ik op dit moment 3 dagen in de week als leerkracht in het speciaal onderwijs’.

We bevinden ons helaas nog steeds in de gekke periode die we de ‘coronacrisis’ noemen. Naast de horeca, kappers en andere gelegenheden zijn ook alle scholen een aantal weken gesloten geweest. Zoals je misschien weet, werk ik drie dagen in de week als leerkracht in het speciaal onderwijs. De school waar ik werkzaam ben zal vanaf vandaag (maandag 11 mei) weer opengaan, waar ik toch wel blij mee ben. Ten eerste natuurlijk voor de kinderen, die nu weer hun vriendjes en vriendinnetjes kunnen zien en in een schoolritme komen, ten tweede voor de ouders die ontlast worden (en daardoor thuis misschien weer wat beter aan het werk kunnen) en ten derde voor mezelf, want ook ik vind het wel weer fijn om weer aan de slag te gaan!

Tuurlijk denk ik ook na over de mogelijke risico’s en ik ben er ook nog niet helemaal over uit wat ik de beste keuze vind (scholen openen of nog een tijdje dichthouden), maar op dit moment vertrouw ik het advies van de RIVM.

‘Om mijn steentje bij te dragen, heb ik besloten om…’

Er zijn een aantal leerkrachten die in de kwetsbare groep vallen en daardoor helaas nog niet (geheel) aan de slag kunnen, wat natuurlijk heel logisch is. Hierdoor zijn er een aantal gaten in de personeelsbezetting ontstaan. Inval voor het speciaal onderwijs is lastig te regelen, al helemaal in deze tijd. Een tekort aan leerkrachten en geen inval, betekent dat nog niet alle kinderen vijf dagen in de week naar school zouden kunnen gaan.

Om mijn steentje  bij te dragen, heb ik besloten om de komende maanden full-time als leerkracht aan de slag te gaan. Zodat ik hier en daar wat gaten kan opvullen en kinderen alsnog naar school kunnen komen, wat ze juist zo erg nodig hebben.  Ik vind het fijn dat ik op deze manier iets voor deze kinderen (en ouders) kan betekenen, maar je kunt nu waarschijnlijk wel raden waarom ik wat meer offline zal zijn de komende weken… 🙂

Gelukkig heb ik in mijn meivakantie het een en ander vooruit kunnen plannen en schrijven, dus je zult zeker nog wel van mij horen af en toe, maar misschien dus ietsje minder.

Liefs,
Jip

There are 2 comments for this article
  1. Rachel Kromdijk 11 mei 2020 16:06

    Wat super goed dat je dit gaat doen, hierdoor help je de kinderen maar ook je collega’s, heel netjes!

  2. Pingback: Q&A: onderwijs – Jipsanders.com

Geef een reactie