Eetdagboekje mei 2020: dit at ik op een duurloopdag.

Het leek me weer eens leuk om een eetdagboekje met jullie te delen. Niet zomaar eentje, maar van een duurloopdag waarin ik laat zien wat ik graag eet vóór, tijdens en na een langere hardloopronde. Niet om te vertellen wat een ‘gezond’ of ‘goed’ eetpatroon  is, maar ter inspiratie omdat ik zulke blogs van anderen ook altijd leuk vind om te lezen. Neem dit eetdagboekje dus niet klakkeloos over, maar laat je inspireren en geef er vooral je eigen draai aan. Ben je benieuwd? Lees dan snel verder!

Ontbijt: 3x boterhammen met aardbeienjam.

Rond 8:00 uur at ik drie boterhammen met aardbeienjam, zoals je ziet heb ik een pot van de Appie (#nospon). Ik roosterde het brood omdat ik dat net een stukje lekkerder vind. Ik dronk hier ook een kop thee bij. Rond 9:30 uur ging ik de deur uit voor een langere hardloopronde. Meestal laat ik een ‘groter’ ontbijt voor een duurloop ongeveer 1 tot 1,5 uur zakken. Met een ‘kleiner’ ontbijtje kan ik vrij snel gaan hardlopen zonder last van mijn maag te krijgen, maar dit is per persoon verschillend en een kwestie van uitproberen wat voor jou werkt!

Tijdens het hardlopen: Energy gelletje.

Ik liep een hardloopronde van ongeveer 90 minuten. Na ongeveer 60 minuten rennen, nam ik een gelletje om de koolhydraatvoorraad in mijn lichaam aan te vullen. (Ik bestel deze altijd hier #nospon).

Eerste lunch: havermoutje met rood fruit en heel veel water.

Rond 11:00 uur kom ik thuis na een ronde van 16 kilometer. Tijdens het hardlopen heb ik niets gedronken omdat ik dat praktisch onhandig vind (meenemen en/of ergens neerleggen vind ik onhandig). Ik drink bij thuiskomst wel meteen twee volle glazen water en kies voor een bakje havermout, aangemaakt met ongezoete amandelmelk en eiwitpoeder in de smaak ‘bosvruchten’. Als toppings kies ik voor appel, frambozen en blauwe bessen. (Ik bestel altijd deze eiwitpoeder #nospon again).

Tweede lunch: brood met kerriehummus en vegetarische worst.

Rond 14:30 uur krijg ik weer trek en ga ik voor een tweede lunch. Ik rooster twee boterhammen en beleg deze met mijn favoriete combinatie van dit moment: hummus in kerriesmaak met Spaanse worst van de Vegetarische slager en een paar plakjes komkommer. YUM!

Snack: een paar chocolaatjes en cola zero.

Rond 17:00 uur krijg ik zin in iets lekkers en snoep ik een paar bonbons en een blikje cola zero.

Avondeten: Magioni pizza en een soepje.

PIZZA! Rond 19:00 uur delen mijn vriend en ik een Magioni pizza die we nog over hadden van een vorige maaltijd. We beleggen de bodem met tomatensaus, geitenkaas, champignons en Italiaanse kruiden. We aten hier ook nog een tomaten-créme soepje bij.

Avondsnack: bakje kwark met appel, granola en honing.

In de avond at ik nog een bakje kwark met appel, granola en een scheutje honing. Ik eet altijd graag nog iets voor het slapengaan. De ene keer is dat een ‘gezonder’ toetje dan de andere keer…

Toen was de dag voorbij! Zoals je ziet varieer ik tussen genoeg groenten en fruit enerzijds en chocolade anderzijds. Ik kies over het algemeen voor ‘voedzame’, maar vooral ook makkelijke gerechten waarvoor ik niet heel lang in de keuken hoef te staan (want daar ben ik niet zo’n fan van). Ik hoop dat je wat inspiratie hebt kunnen opdoen en deze mee kunt nemen in je eigen voedingspatroon. 🙂

Liefs,
Jip

be the first to comment on this article

Geef een reactie