JIPS weekdagboek #177

Ik heb fijne dagen gehad op werk met de kids, haalde iets heel tofs (!) op in Brabant, ging heel diep tijdens een intervalronde en had een fijn familiebezoekje in de tuin met taart… Kijk je mee? Let’s go!

Een nieuwe racefiets!

Mijn hoogtepunt van deze week was toch wel mijn nieuwste aanwinst. Na veel zoeken heb ik eindelijk een racefiets gevonden!  Met een beetje geluk kon ik een fiets van iemand overnemen. Komende week zal ik in een blogje vertellen hoe ik deze precies heb gevonden en deel ik al jullie tips die ik van jullie heb gekregen. Ik ben benieuwd of ik fietsen leuk ga vinden, maar ik geniet in ieder geval nu al van de motivatie om iets nieuws uit te proberen. 🙂

Rauwe eieren uit het raam gooien?

Deze week ben ik met de kinderen aan de slag gegaan met een nieuw project. Ze moesten een parachute ontwerpen voor een ei. Ze mochten zelf bedenken hoe en wat, als het ei maar heel was nadat we deze uit het raam lieten vallen vanuit de hoogste verdieping van de school. Een aantal kinderen bloeide helemaal op van deze opdracht en vonden dit geweldig om te doen. Het gaf mij veel energie om de kinderen zo vrolijk te zien, waardoor ik ook meteen met een fijn gevoel het weekend in ging!

Heel diep gaan tijdens een intervalronde.

Ik wilde op deze zonnige zaterdag een duurloop rennen op mijn gemak, maar aankomende maandag is het Tweede Pinksterdag, waardoor ik een extra dagje vrij ben. Mijn vriendinnetje gelukkig ook, dus hebben we bedacht samen een duurloop te gaan rennen. Twee duurlopen in drie dagen vind ik toch wel een beetje te veel van het goede, dus besloot ik deze ochtend weer eens voor een intervalronde te gaan.

Ik liep 15 minuutjes op rustig tempo op warm te worden (in werkelijkheid was ik dat al na 2 minuten want de zon scheen fel). Vervolgens liep ik 5 keer 1 kilometer op tempo met steeds 1:30 min rust ertussen. De eerste segmenten moet ik altijd even in komen, maar de laatste kilometers daarentegen lukt het me vaak wel om helemaal voluit te gaan. Ik liep de intervallen uiteindelijk in: 5:02 / 4:52 / 4:37 / 4:27 / 4:11 min/km. Na de laatste kilometer was ik zo uitgeput, dat ik bijna languit op het fietspad wilde gaan liggen. Het is lang geleden dat ik zo diep ben gegaan, wat achteraf stiekem ook wel weer fijn was!

Een familiebezoekje in het zonnetje!

We sloten de week af met een familiebezoekje een dorp verderop. Hier ging ik natuurlijk(!) met mijn nieuwe fietsje naartoe. We lunchten samen in de tuin in het zonnetje, aten nog een zelfgemaakt monchou taartje en fietsen op ons gemak weer terug richting huis. Wat was dit een fijne middag!

Hopelijk heb jij net als ik een fijne week gehad! Ik kijk weer uit naar een nieuwe week met hopelijk net zo’n zonnetje als die we de afgelopen dagen hebben gezien! 🙂

Liefs,
Jip

be the first to comment on this article

Geef een reactie