Zo heb ik uiteindelijk mijn racefiets gevonden!

Afgelopen jaar begon het al te kriebelen ‘zou wielrennen iets voor mij zijn?!’ Ik wilde dit graag uitproberen, maar was op dat moment even helemaal gefocust op het lopen van mijn allereerste hele marathon. Deze zomer daarentegen, heb ik even geen hardloopuitdaging of doel, waardoor ik nog meer ging nadenken over het aanschaffen van een racefiets. Er is maar één manier om erachter te komen of wielrennen iets voor mij is en dat is het uitproberen! Dat was makkelijker gezegd dan gedaan, want een (betaalbare) racefiets was niet zomaar te vinden… Toch is het me gelukt! Omdat ik volgens mij niet de enige ben die ernaar op zoek is, deel ik mijn ontvangen tips graag met jullie én vertel ik je hoe ik mijn racefiets uiteindelijk heb gevonden: let’s go!


Al jullie tips op een rijtje:

Ik had een besluit gemaakt, ik wil een racefiets aanschaffen. Ik heb vervolgens op het internet rond gekeken, maar kwam al snel tot de conclusie dat ik een nieuwe racefiets kopen te duur vind. Ik moet er immers nog achterkomen óf ik dit wel leuk vind. Toen heb ik een tijdje Marktplaats in de gaten gehouden. Verschillende keren heb ik een bod gedaan op een racefiets, maar ik was steeds nèt te laat of niet de hoogste bieder. Met de zomer in zicht én de gesloten sportscholen is de vraag naar racefietsen op dit moment groter dan het aanbod. Ik besloot een oproepje op mijn Instagram @jipsanders te plaatsen en kreeg daar enorm veel reacties op, bedankt daarvoor!

Veel mensen vroegen of ik deze tips wilde delen, omdat zij ook op zoek zijn. Zie hieronder alle tips die ik kreeg op een rijtje:

 • Marktplaats (was de meest genoemde tip).
 • Decathlon (zelf vond ik deze fietsen nog iets te ‘eenvoudig’).
 • Facebook groepen zoals ‘racefiets marktplaats’ en ‘vrouwenwielrennen’.
 • Neem een kijkje bij lokale fietsenwinkels waar ze tweedehands fietsen verkopen.
 • ’12 gobiking.nl’
 • ‘Mantel’ (heeft een webshop + verschillende fysieke winkels).
 • ‘Peer racefietsen’ in Wijk en Aalburg
 • Zoek op Marktplaats op ‘xxx’ (iemand die fietsen opknapt en verkoopt).
 • Dickhof Rijwielen Oosterwolde
 • ‘Wagenberg’ in Overasselt
 • @Keniku_cruz op Instagram 
 • ‘Fietsland.com’
 • ‘Jonico’ in Utrecht
 • ‘Vos racefietsen; in Zwanenbrug
 • Fijne merken voor nieuwe (beginnende) racefietsen: Cube Axial, Trek, Sense, Liv, Specialized.

Zo heb ik mijn fiets uiteindelijk gevonden:

Ik besloot nog een week Marktplaats in de gaten te houden. Lukte dat niet? Dan was mijn volgende stap het bezoeken van een aantal lokale fietsenwinkels om te kijken of zij nog tweedehands fietsen beschikbaar hadden. Ik had weer op een mooie fiets op Marktplaats geboden, maar was uiteindelijk weer niet de hoogste bieder en kreeg een berichtje dat de fiets gereserveerd was voor iemand anders. Helaas pindakaas, ALWEER. De dag erna kreeg ik tot mijn verbazing een bericht dat de fiets tóch nog beschikbaar was, ‘of ik nog was geïnteresseerd’? ‘Ja dat ben ik!’ Stuurde ik meteen terug. Met snel erachteraan: ‘Ik kan de fiets morgen komen bekijken als dat uitkomt‘. Zou het me dan toch via Marktplaats gaan lukken?!

‘YES!’ Dacht ik. Ik heb ‘m gevonden!

Een dag later reden we richting het adres van de verkoper. Mijn grootste eisen: het formaat van de fiets moet goed zijn én ook belangrijk: de fiets moet goed onderhouden zijn. Toen we op het adres aankwamen hing de fiets netjes in een grote garage met allerlei fietsonderdelen. Het voelde meteen goed. De verkoper vertelde dat ze toe was aan iets nieuws en had een nieuwe racefiets gekocht. Maar ze had een aantal jaren met veel plezier op deze gereden. Ik maakte een testrondje door de straat, wat voor mij nog wel een beetje onwennig was, maar de fiets reed heerlijk. Mijn vriend keek nog naar wat technische dingen en fluisterde mij toen toe: ‘Deze fiets moet je sowieso meenemen‘. YES! Dacht ik. Ik heb ‘m gevonden.

Met een BIG SMILE van oor tot oor én een mooie fiets in de achterbak van de auto, reden we uiteindelijk terug naar Nijmegen. Ik hoop dat ik hier de komende zomerdagen mooie rondjes mee kan gaan maken! Mijn grootste tip is om toch een tijdje Marktplaats in de gaten te houden, ook al lijkt het moeilijk om hier op dit moment een fijne fiets te scoren, je hoeft maar één keer geluk te hebben! 😉

Liefs,
Jip

There are 10 comments for this article
 1. Youri Lambregts 3 juni 2020 14:46

  Een tip die mij succes heeft opgeleverf afgelopen week: bellen!!
  Ik had ook een aantal keer misgegrepen en deze was ook ‘in onderhandeling’ bleek na een whatsapp berichtje.
  Toch gebeld en gevraagd hoe ver die onderhandeling was en of ik anders dezelfde avond kon komen kijken.
  Die onderhandeling bleek nog niet zo serieus en ik heb een nieuwe fiets.

 2. Marije 5 juni 2020 22:26

  Mag ik vragen hoeveel je er uiteindelijk voor hebt betaald?

  • Jip Sanders 22 juni 2020 21:27

   Ik heb er uiteindelijk 560 euro voor betaald. (Kreeg uiteindelijk een helm, bijpassend shirtje en oude paar schoenen bij).

 3. Pingback: Zo ging mijn eerste rondje op mijn nieuwe racefiets… – Jipsanders.com
 4. Marloes 29 juni 2020 19:43

  Hoi Jip! Leuke blog en het heeft mij ook geïnspireerd om maar eens actie te gaan ondernemen 🙂 Ik heb wel een vraagje voor je: Hoe heb jij bepaald wat voor soort fiets je wil, welke framemaat je nodig hebt en waar de fiets aan moet voldoen? Hoe heb je uiteindelijk besloten wat kwalitatief ‘goede’ fietsen zijn die aan jouw eisen voldoen? Ik ben heel benieuwd naar je antwoord!

 5. Pingback: Q&A #1: fietsen – Jipsanders.com
 6. Pingback: 10x dit heb je nodig om te beginnen met fietsen. – Jipsanders.com
 7. Jorina 23 juli 2020 11:23

  Goede tips die ik zeker eens ga onderzoeken!

  Ik heb een vintage fiets, die zelfs nog schakelt op het frame, maar ben me ook aan het orienteren voor een goede tweedehandse fiets. Wish me luck haha.

 8. Pingback: Toen kocht ik opeens een nieuwe racefiets! – Jipsanders.com
 9. Pingback: Toen had ik opeens een nieuwe racefiets! – Jipsanders.com

Geef een reactie