Ik ga vrijwilligerswerk doen.

Ik vind het altijd heel mooi wanneer mensen vrijwilligerswerk doen. Bijvoorbeeld bij het dierenasiel of in een verzorgingstehuis. Echter heb ik nooit een moment gehad dat ik dacht ‘dat soort vrijwilligerswerk past helemaal bij mij.‘ Tot nu! Ik kwam in contact me een stichting en werd daar meteen enthousiast van. In dit blogje vertel ik je er meer over. Lees je mee?

‘Stichting United for All’

Zoals hierboven genoemd ben ik in contact gekomen met een stichting, genaamd: ‘Stichting United for All‘. Dit is een maatschappelijke organisatie waarbij studenten in Nijmegen hulp kunnen bieden aan verschillende kwetsbare groepen in deze stad. Denk aan gezinnen die te maken hebben met armoede, slachtoffers van discriminatie, vluchtelingen, daklozen of jongeren met overgewicht. Na een korte interne opleiding, bestaande uit bijvoorbeeld een cursus ‘mensenrechten‘ of ‘projectmanagement‘ kun je je aansluiten bij een projectgroep, van waaruit je aan de slag kunt gaan.

‘Waarom ik dit een mooi initiatief vind.’

Ik ben zelf in Nijmegen terechtgekomen door mijn studie en denk dat deze stichting een mooie verbinding kan leggen tussen de vele studenten in Nijmegen en de kwetsbare groepen die hulp goed kunnen gebruiken. Ik vind het tof dat er een korte opleiding aan de studenten aangeboden wordt en dat er zoveel verschillende mogelijkheden zijn. Hierdoor kun je zelf kiezen waarover jij meer zou willen leren en bij wat voor soort projectgroep jij betrokken zou willen zijn.  Misschien is het goed om te weten dat iedere student vrijwilliger kan worden van deze stichting. Er wordt geen onderscheid gemaakt in opleidingsniveau of studierichting. De enige vereiste is dat je deelneemt aan de korte interne opleiding en gemotiveerd bent om je in te zetten voor kwetsbare groepen in de maatschappij.

‘De stichting staat ook zeker open voor nieuwe ideeën’.

Ik vind dit dus een super initiatief en wil mij hier dan ook graag voor gaan inzetten. Op welke manier dat gaat zijn, daar ga ik de komende tijd over nadenken en met het bestuur van de stichting in gesprek. United for All zal per 1 september 2020 van start gaan.

Ben je student in Nijmegen en klinkt dit voor jou interessant? Twijfel niet om mij een berichtje te sturen! Dan kunnen we samen kijken of en wat je voor de stichting zou kunnen betekenen. De stichting staat ook zeker open voor nieuwe ideeën, dus voel je vrij in wat jij zou willen doen voor de samenleving! Klik hier om naar de website van United for all te gaan, waar je nog meer informatie kunt vinden.

Liefs,
Jip

be the first to comment on this article

Geef een reactie