Wedstrijdverslag: halve marathon voor Kika 2020.

Een tijdje geleden zag ik de Run for Kika @home voorbijkomen. Nu er door Corona geen hardloopwedstrijden georganiseerd kunnen worden, leek mij dit een toffe uitdaging. Zo kon ik toch naar een hardloopevenement toeleven én tegelijkertijd natuurlijk wat geld ophalen voor meer en beter wetenschappelijk onderzoek naar kinderkanker (Kika).

Vanochtend klonk het virtuele startschot van deze run, waarbij je zelf de afstand en route kon bepalen. Ik koos voor een halve marathon en vertel je in deze blog hoe dit verliep. Ook deel ik graag hoeveel geld ik uiteindelijk door jullie ophaalde! Lees je mee?

De route en voorbereiding

Samen met mijn hardloopvriendinnetje hadden we een plannetje bedacht: ik zou vanuit mijn (ouders’) huis naar haar appartement lopen (8.5 km), dan zouden we samen via een omweg terug naar het huis van mijn ouders lopen, waar ik (als alles goed gaat) de 21.1 kilometers zal aantikken. Dan rent zij uiteindelijk weer de laatste 8.5 km naar haar eigen huis terug. Zo lopen we allebei een halve marathon afstand en kunnen we toch beide vanuit thuis starten.

De avond van te voren had ik een verjaardagsfeestje, wat niet de beste voorbereiding zou kunnen zijn. Maar gelukkig heb ik het bij twee wijntjes kunnen houden én was de jarige mijn hardloopvriendinnetje die zoals hierboven beschreven met me mee zou rennen. In het kader van #koolhydratenstapelen hebben we extra genoten van de stokbroodjes met salade en M&M’s… 😉 Ook lag ik gelukkig niet al té laat in bed. Dit moest dus helemaal goedkomen!

‘Nu kon ik nóg gemotiveerder van start gaan!’

Hoewel mijn doel voor een wedstrijd vaak te maken heeft met het behalen van een bepaalde tijd, had ik nu besloten de tijd geheel los te laten. Ik wilde vooral lekker lopen. Natuurlijk had ik wel een ander doel: namelijk geld ophalen voor Kika! Ik was dan ook heel blij dat ik nét voordat ik startte zag, dat ik mijn streefbedrag van 250 euro opgehaald had, YES! Nu kon ik nóg gemotiveerder van start gaan.

‘…en weg was ik!’

Ik start NU, dus over 45 minuten ben ik bij jou‘ appte ik naar mijn hardloopvriendinnetje, en weg was ik! Al snel viel het me op dat het een perfect hardloopweertje was. Het was niet té warm of benauwd, maar bewolkt en een lekker windje. Ik vond meteen een fijn looptempo en had ook meteen iets om naar uit te kijken: het huis van mijn hardloopvriendinnetje 8.5 kilometer verderop! Toen ik daar aankwam, stond ze heel lief klaar met een flesje water. Nu konden we de route verder samen voortzetten en ook al hadden we elkaar gisteren nog gezien, we hadden de hele weg alsnog veel te bespreken.

Eindtijd én eindbedrag

Toen ik 20 km gelopen had, zag ik op mijn hardloophorloge dat ik nog onder de 2 uur zou kunnen finishen als ik het tempo iets wat zou versnellen. Hoewel ik geen tijdsdoel had, besloot ik hier toch voor te gaan. Met een eindsprint liep ik uiteindelijk de halve marathonafstand in 1 uur en 59 minuten. Dat kwam dus net mooi uit!

Maar zoals ik al zei, was dat niet mijn doel maar rende ik vooral om geld op te halen voor Kika. Toen ik na de run op mijn sponsorpagina keek, zag ik dat mensen mij tijdens het rennen ook nog gesponsord hadden. Zo heb ik uiteindelijk 390 euro opgehaald! Hier ben ik (en hopelijk Kika) heel erg blij mee. Iedereen die heeft gedoneerd en/of mij heeft aangemoedigd, super bedankt!!!

Liefs,
Jip

There is 1 comment for this article
  1. Pingback: JIPS weekdagboek #181 – Jipsanders.com

Geef een reactie