JIPS weekdagboek #183

Van een grote stormbaan op het schoolplein tot heel veel bloemen, chocolaatjes en lieve woorden. En van een uit de hand gelopen middagdutje tot een weekendje struinen in het mooie Antwerpen met vrienden… Lees je mee met een nieuw weekdagboekje van mijn laatste werkweek van dit schooljaar? Let’s go!

Laatste schoolweek van het jaar!

Afgelopen week was het alweer de laatste week van het schooljaar met de kids. We hadden nog wel een aantal lessen gepland staan, maar deden ook veel leuke dingen zoals spelletjes in de klas, een stormbaan op het schoolplein en gezellig met z’n allen picknicken. Kortom, het was een leuke afsluiting voor zowel de juf als de kids!

Kinderen spreken niet altijd hun dankbaarheid uit, maar tijdens deze afsluiting lieten de meeste dit toch wel blijken. Ik werd overspoeld door bloemen, chocolaatjes en lieve woorden. Ook zag ik aan de meeste gezichtjes dat ze het toch wel jammer vonden dat we afscheid moesten nemen. Het was mijn eerste jaar als leerkracht en daarom extra fijn om deze leerervaring op deze positieve manier af te kunnen sluiten!

VAKANTIE!!!

Toen was het opeens 12:00 uur in de middag en stond ik met mijn collega’s de kinderen uit te zwaaien. Ook ik had vakantie!!! Alleen was ik zo moe dat ik meteen na thuiskomst mijn bed in dook voor een middagdutje. Dat heerlijk uit de hand liep tot een 2 uur durend slaapje. Ik had het blijkbaar nodig.

Spontaan een weekendje naar Antwerpen!

Ik had zowel op de vrijdagmiddag als in de nacht heerlijk bijgeslapen en dus nieuwe energie voor mijn eerste uitje van de vakantie! Ik had namelijk een spontaan weekendje naar Antwerpen gepland met een vriendinnetje en aantal vrienden. Terwijl de mannen een bierbrouwerij bezochten, dook ik met een vriendin een aantal winkels in. In de avond genoten we weer samen van een heerlijke burger, toetjes en wijntjes. Dit was een heerlijke dag!

Na een overnachting in een hotel sloten we het weekend af met nog een wandeling door de stad en pakten we op het terras nog een laatste drankje. Vervolgens gingen we de trein weer terug richting Nederland. Ik vond het heerlijk om weer even een nachtje weg te zijn! (De nieuwe maatregelen omtrent het coronavirus waren prima te hanteren. Zo waren er in het hotel een aantal aanpassingen en moest je in de winkel en met het openbaar vervoer een mondkapje dragen).

De komende week ga ik verder genieten van mijn vakantie! Lees: uitslapen, lekker sporten, Netflixen en hopelijk regelmatig gezellig met vrienden buiten de deur eten!

Wat was jouw favoriete momentje van afgelopen week?

Liefs,
Jip

be the first to comment on this article

Geef een reactie