JIPS weekdagboek #184

Mijn racefiets had de afgelopen week wéér een lekke band, maar ik verving de binnenband wel helemaal zelf! Ik ging weer eens een avondje naar de bioscoop, pakte de racefiets in plaats van de trein en ontdekte de toffe stad Rotterdam. In weekdagboekje #184 deel ik mijn meest favoriete momentjes van de eerste week van mijn zomervakantie. Kijk je mee? Let’s go!

Zelf een bandje verwisseld!

Ik was van plan om mijn week te starten met een ronde op mijn racefiets, maar toen ik wilde vertrekken, zag ik dat mijn fiets wéér een lekke band had… Ik besloot nog eens goed te kijken en vond toen een heel klein metalen stukje in mijn buitenband, dat waarschijnlijk door mijn binnenband heen is geprikt. De binnenband verwisselen duurde langer dan verwacht (laten we zeggen dat ik er nog niet echt handig in ben), maar uiteindelijk is het mij helemaal zelf gelukt en daar ben ik best wel trots op! 🙂 Hopelijk was dit metalen stukje de boosdoener en blijft mijn band de volgende rondjes wel heel.

Weer eens naar de bioscoop!

Ik bleef een nachtje bij mijn ouders slapen en besloot samen met mijn vader weer een keertje naar de bioscoop te gaan. Dit was mede dankzij corona al een hele tijd geleden. We keken de film ‘Line of Duty‘, dit was op zich een leuke actiefilm om te zien, maar het verhaal was vrij simpel en voorspelbaar. Ik vond het dus geen bijzondere film, maar het was leuk om weer eens in de bioscoop te zijn geweest!

Fietsend in plaats van met de trein!

Op woensdag pakte ik niet de trein om van mijn ouders in Brabant weer richting mijn woonplaats in Nijmegen te gaan, maar maakte ik deze rit op mijn racefiets! Ik fietste 60 kilometer langs verschillende dorpjes en kwam uiteindelijk bij mijn appartementje in Nijmegen aan. Ik had nog niet eerder zo’n lange afstand gefietst en had ook best veel tegenwind, maar ik vond het tof om deze rit eens op de fiets te doen en dus misschien wel voor herhaling vatbaar.

Weekendje naar Rotterdam!

Op vrijdagochtend vertrokken mijn vriend en ik richting Rotterdam, om hier een weekendje de stad te ontdekken. We zijn hier één keer eerder geweest, maar dat is alweer een hele tijd geleden!

We sliepen in een hotel midden in het centrum van Rotterdam, bezochten een aantal mooie plekken, toffe winkels en én hotspots met heel veel lekkers op de kaart. Ik had jullie via mijn Instagram vooraf om tips gevraagd en die kreeg ik massaal! Ben je benieuwd? Zie hieronder een overzichtje van de meest genoemde tips:

  • Eten: Lot & Daan, de Markthal, Backyard, Bertmans, Dudok, Supermercado, Sue food, Rozey, Arzu, Lilith, Baker & Moore, Little V, 1Nul8, Hotel Bazaar, Woodz, Finca, Biergarten, Mr. Nonno, Hotel New York, Pele Surfshack, Vandal, Aloha, Picknick, Burgertrut, By Ami, Dodo, Boon, Jamies Italy, Jack Bean, Skybar Nhow, Huismeester, Thoms, By Jarmusch, Vegan Junkfood bar, Sajoer, Sugo pizza, Mooie Boules.
  • Zien/doen: Naar het Kralingse bos, omhoog gaan bij de Euromast, naar het fotomuseum, de watertaxi pakken (+tour over het water nemen), kubuswoningen bezichtigen, De Kuip bekijken.
  • Shoppen: de Koopgoot, de Oude Binnenweg, KEET, De Meent, Hutspot, Pannekoekstraat, Lijnbaan.
  • Terrasjes: Witte de Withstraat en de Oude haven.

Wij vonden de sfeer in de Witte de Withstraat heel erg tof, hebben lekker Libanees geluncht bij de hotel de Bazaar, heerlijk gegeten bij de Backyard (p.s. neem de Oreo en/of de carrotcake!) en geborreld in de zon in de oude haven. Ook bij Supermercado hebben we heerlijk gezeten en genoten van goed gevulde burritos en een drankje. We zijn een dagje met de trein en de OV fiets naar het strand geweest en hebben ons vermaakt in de Gamehal naast de Kuip (Gamestate Rotterdam). Kortom, het was een geslaagd weekend!

Liefs,
Jip

There is 1 comment for this article
  1. Pingback: Eetdagboekje juli 2020 – Jipsanders.com

Geef een reactie