10x dit heb je nodig om te beginnen met fietsen.

Zoals je misschien voorbij hebt zien komen, heb ik onlangs een tweedehands racefiets gekocht. Fietsen was voor mij nog helemaal nieuw, maar gelukkig wist mijn vriend precies wat ik allemaal nodig had om te beginnen. Om je wellicht een handje te helpen, heb ik een overzichtje gemaakt van welke wielrenspullen ik veel gebruik maak. Let’s go!

1. Een fiets!

Om te kunnen fietsen heb je logischerwijs een fiets nodig. Dit is waarschijnlijk makkelijker gezegd dan gedaan, want fietsen is op dit moment erg populair waardoor het lastig is er eentje te vinden (die niet mega duur is). In dit blogje vertel ik hoe ik mijn racefiets heb gevonden en heb ik een heleboel tips op een rijtje gezet hoe jij een racefiets zou kunnen scoren. Hopelijk heb je er wat aan!

2. Een goede helm

Daarnaast is een helm natuurlijk erg belangrijk om te hebben wanneer je gaat fietsen. Al helemaal nu ik de klikpedalen nog niet helemaal onder controle heb en er dus een kans bestaat dat ik een keer om ga vallen… Ik heb een helm gekocht bij Decathlon, deze vind ik prima zitten en is makkelijk afstelbaar.

3. Een fietsbroek

Ook is een goede fietsbroek onmisbaar, want geloof me, na een aantal kilometers zit dat zadel echt niet meer zo lekker. Ik heb een aantal jaren terug een fietsbroek van Rapha gekregen en heb tijdens mijn eerste fietsritjes nog geen een keer zadelpijn gehad, YES!

4. Handschoentjes

Handschoentjes zijn om verschillende redenen fijn om te hebben wanneer je gaat fietsen. Ten eerste voor de grip, ten tweede voor de bescherming (want als je valt bestaat er een kans dat je je met je polsen opvangt) en tot slot om de trillingen van je stuur te dempen, waardoor je minder snel last kan krijgen van je polsen. (De handschoentjes die ik kocht, vind je hier).

5. Fietsshirt

Daarnaast is het handig om een goed fietsshirt te hebben inclusief zakken op de rug om bijvoorbeeld je telefoon en sleutels in te doen. Ik kreeg bij de koop van mijn tweedehands racefiets een tof bijpassend shirtje van Bianchi (het merk van mijn fiets), maar ben wel op zoek naar andere leuke shirts omdat deze nét iets te strak zit. Iemand tips waar ik deze kan scoren?

6. Fietsschoenen en pedaaltjes

Om te fietsen heb je speciale fietsschoenen nodig, waar je pedaaltjes in kan draaien. Ik kocht deze met klittenband en vind ze heel fijn zitten. Het ligt aan de pedalen op de fiets welke soort pedaaltjes je onder de schoenen moet zetten.

7. Een bril

Ik heb nog geen goede fietsbril aangeschaft, maar rijd nu met een simpele zonnebril. Mijn eerste ritje reed ik zonder een bril, dat was duidelijk geen succes #vliegjesinmijnoog… Iemand tips voor een goede fietsbril?

8. Bidons
Tijdens het sporten is het belangrijk om te blijven drinken, zo ook tijdens fietsen. Daarom zorg ik er altijd voor dat ik voldoende water bij me heb. Ik kocht deze bidons, die groot genoeg zijn en perfect in de houders van mijn fiets passen.

9. zadeltasje met bandenverwisselset
Het is mij helaas al overkomen dat ik langs de kant stond met een lekke band… Dat wil ik natuurlijk niet nog een keer! Nu jat ik iedere keer het zadeltasje van mijn vriend, maar dat is ook niet altijd handig. Ik ben van plan om dit zadeltasje aan te schaffen met een setje bandenlichters, reserve binnenbandenco2 patronen en/of een fietspompje.

10. Sportsokken
Ik fietste mijn eerste ronde met ‘gewone’ korte sokjes, maar deze zakten tijdens het fietsen steeds af tot onder mijn voet. Ik vond dat zo’n vervelend gevoel dat ik snel een aantal paar ‘hogere’ sportieve sokken heb aangeschaft. Ook handig om te hebben dus.

Deze fiets accessoires gebruik ik het meest. Heb jij nog een goede tip voor een accessoire die ik aan dit rijtje moet toevoegen? Laat me dit dan weten in een reactie. 🙂

Veel fietsplezier!

Liefs,
Jip

be the first to comment on this article

Geef een reactie