Mijn favoriete korte hardloopbroekjes.

Als hardloper herken je het misschien wel: korte hardloopbroekjes die tijdens het rennen omhoog kruipen, schuren of knellen… Ik vind dat in ieder geval heel erg vervelend en deel daarom graag mijn favoriete running shorts met jullie. Let’s go!

Voordat ik mijn favoriete shorts op een rijtje ga zetten, wil ik even kort benoemen wat ik belangrijk vind aan een kort hardloopbroekje. Zoals ik hierboven beschreef, vind ik het dus niet fijn wanneer de broekspijpen omhoog kruipen of het broekje schuurt en/of knelt tijdens het rennen. Daarnaast vind ik het een voordeel als er een of meerdere zakjes met rits in de broek zitten, zodat je hier nog iets van een sleutel of gelletje in kwijt kan. Tot slot merk ik dat ik vooral hardloopbroekjes fijn vind die bestaan uit een strak ‘onderbroekje’ met daarover heen een losser broekje. 

1. Adidas

Mijn meest favoriete hardloopshorts zijn van het merk Adidas. Ik draag deze het vaakste om de volgende redenen: de broekjes kruipen niet omhoog, hebben allemaal een zakje en zijn lekker licht van stof. Ik heb het zwarte running short, genaamd ‘adapt to chaos’ (eerste foto) dan ook gedragen tijdens mijn eerste marathon in Berlijn. Deze vind ik extra fijn omdat het broekje bestaat uit twee verschillende lagen (een strakker ‘onderbroekje’ en daaroverheen een losser broekje). De twee andere broekjes van Adidas die ik graag draag en aanraad, zijn de ‘supernova saturday short’ en de ‘saturday graphic short‘.

2. New Balance

Ook van New Balance draag ik regelmatig een hardloopbroekje, omdat ook deze niet omhoog kruipen tijdens het rennen, maar goed blijven zitten. Het verschil met de Adidas broekjes is dat deze broekjes een elastiek om de taille hebben, terwijl je de broekjes van Adidas door middel van een touwtje strakker kan maken. Van New Balance heb ik twee broekjes in gebruik, ik kan deze niet op het internet terugvinden, maar er zijn wel soortgelijke hardloopbroekjes in de webshop van New Balance te vinden. (Kijk wel even of er een zakje in het broekje zit, als je dat fijn vindt).

3. My Protein

Van My Protein heb ik een sportbroekje, die volgens mij eigenlijk bedoeld is om in te fitnessen. Echter, vind ik deze ook geschikt voor een hardloopronde, aangezien dit broekje ook prima blijft zitten tijdens het rennen, het broekje bestaat uit twee lagen en er een zakje in zit. Het broekje kan ik helaas niet meer terug vinden op het internet, maar je kunt de site van My Protein in de gaten kunnen houden, want daar komen regelmatig nieuwe items online.

4. Rogelli

Deze running short is van Rogelli, dit is een relatief goedkoper merk dan bijvoorbeeld Adidas en Nike. Dit merk je wel een beetje aan de kwaliteit van het broekje, maar dit vind ik een fijn alternatief als je wat minder geld wilt uitgeven. Het broekje kan een beetje omhoog kruipen tijdens het rennen, maar niet zo erg dat ik er echt last van heb. Aan de achterkant van het broekje zit een zakje met rits.

5. Nike

Tot slot ren ik regelmatig met de Pro shorts van Nike. Deze broekjes zijn wel echt aan de korte kant en vind ik soms fijn, omdat het broekje gemaakt is van een dunne stof. Om deze redenen draag ik deze broekjes meestal wanneer het écht warm weer is. Ik neem deze bijvoorbeeld altijd op mee vakantie, ook omdat deze broekjes weinig ruimte in mijn koffer wegnemen. Het nadeel van deze broekjes is dat ze soms een beetje omhoog kunnen kruipen en geen zakje hebben. Misschien ook goed om te weten: ik heb deze alledrie voor een paar euro bij een Nike Outlet gescoord, je kunt ze dus ook goedkoop krijgen!

Dit waren de hardloopbroekjes uit mijn kledingkast! Hopelijk heb je wat aan mijn tips. (Ik ben 170 cm lang en draag bij alle hardloopbroekjes een maat S). Ik zie dat de broekjes die ik draag niet altijd meer beschikbaar zijn, omdat ze van een oude collectie of uitverkocht zijn. Ik raad je aan om te kijken naar een soortgelijke broekje op de desbetreffende website met een overeenkomstige prijs.

Heb je nog een andere vraag met betrekking tot bovenstaand onderwerp? Dan mag je mij altijd een mailtje (jipsanders.com@outlook.com) of berichtje sturen via mijn Instagram @jipsanders.

Liefs,
Jip

(Dit artikel is niet gesponsord, maar ik heb wel een aantal broekjes gekregen).

There is 1 comment for this article
  1. Pingback: Q&A: hardlopen #1 – Jipsanders.com

Geef een reactie