Eetdagboekje juli 2020

Na een weekend vol lekkers in Rotterdam had ik weer behoefte aan wat ‘voedzamere’ maaltijden uit eigen keuken. Onthoud goed: iedereen is anders, dus neem een eetpatroon niet helemaal over, maar ik hoop dat ik je met dit eetdagboekje kan inspireren op het gebied van ontbijtjes, tussendoortjes, lunchcombinaties en diner. Let’s go!

Dag 1: Maandag

Ontbijt: dit is nog steeds mijn lievelingshavermoutje!

Ik begon mijn week met een ontbijtje dat nog steeds mijn favoriet is: havermout met banaan, pindakaas en kaneel! Ik blijf dit gewoon zo lekker vinden! Ik maakte dit ontbijtje rond 8:00 uur in een klein pannetje op het vuur met de volgende ingrediënten: 200 ml ongezoete amandelmelk, ongeveer 50 gram havermout, 15 gram rozijnen, een banaan en een snufje kaneel. Ik giet het mengsel na een paar minuten in een leuk schaaltje en doe er dan nog een flinke lepel 100% pindakaas overheen!

Lunch deel 1: belegde boterham en een eiwitshake.

Rond 13:30 uur kreeg ik weer trek en at ik drie boterhammen. Twee met mijn nieuwe favoriete hummus: baba ganousch (van Maza) in combinatie met komkommer, een gekookt eitje en een snufje peper. De laatste boterham belegde ik pas na de eerste twee, omdat ik nog niet zeker wist waar ik nog meer zin in had. Het werd uiteindelijk nog een boterham met pindakaas, YUM!

Snack: een halve galia meloen

Rond 16:00 uur sneed ik een halve galia meloen in stukjes om op te eten. Dit vind ik in de zomer altijd zo lekker!

Avondeten: Mexicaanse salade

Rond 18:00 uur at ik een Mexicaanse salade en dat was lekker! Ik bakte zoete aardappeltjes in de pan met rulgehakt en zwarte bonen. Samen met paprika, tomaatjes, maïs, ijsbergsla en avocado werd dit een lekkere salade. Om het helemaal af te maken deed ik er nog een scheutje chilisaus en handje gefrituurde uitjes overheen. Eet smakelijk!

Snack: kwark met jam en Cruesli

Ik eet voor het slapengaan graag nog een toetje. Dit keer ging ik voor een schaaltje plantaardige kwark met een lepel jam en een handje Cruesli, YUM!

Dag 2: Dinsdag

Ontbijt 1: geroosterde boterhammen met banaan en pindakaas.

Dit is een voorbeeld van een mega simpel, maar mega lekker ontbijt (als je van pindakaas en banaan houdt). Ik eet dit ontbijt vaker wanneer er een langere hardloopronde (1o+ kilometer) op mijn planning staat en doe dit dan ongeveer 1,5 uur voor de training. Op deze manier zorg ik ervoor dat ik mijn eten gezakt is, maar ik wel nog genoeg energie heb!

Ontbijt 2: bakje plantaardige kwark met fruit

Na het rennen heb ik vaak zin in iets fris, zo ook nu. Ik maakte een bakje kwark met fruit klaar. Ook dit keer ging ik voor een plantaardige kwark en deed hier een appeltje en een stuk meloen in. Nog een handje Cruesli voor de bite et voilà, mijn after running ontbijt is klaar! Na dit schaaltje had ik nog zin in iets zoets en maakte ik een cracker met hüttenkäse, honing en walnoten.

Later deze middag at ik nog wat restjes van het avondeten van gisteren en sloot ik weer af met een boterham met pindakaas.

Avondeten: chili sin carne

Ook op deze dag bleven we in de Mexicaanse sferen. In plaats van een salade met zoete aardappel maakten we vandaag een chili sin carne met de volgende ingrediënten: tomatenpuree, linzen, bonen, maïs, rulgehakt en taco kruiden. We mixten dit met ijsbergsla en paprika en deden er tot slot nog wat edelgistvlokken overheen.

Snack: een half bakje chocolade rozijnen

Zoals je in dit eetdagboekje ook wel zult zien, houd ik wel van iets zoets na het eten. Het halve bakje chocolade rozijnen dat we nog in de kast hadden liggen was dan ook snel op! 😉

Dag 3: Woensdag

Ontbijt: havermout met banaan en pindakaas

Woensdag startte ik ook weer met mijn favoriete havermoutje (zie maandag), dit keer met ook mijn favoriete lepel!

Lunch deel 2: boterhammen met avocado en ei.

Ik lunchte weer met drie boterhammen, dit keer met de combinatie hummus, avocado en een gekookt eitje. Net zoals vorige keer belegde ik de derde boterham nog niet om alle opties open te houden. 😉 Dit werd uiteindelijk nog een boterham met boter een pure hagelslag.

Avondeten: pasta met tomaten ricotta saus en groentjes.

Op de woensdagavond at ik een lekkere bak met pasta! (Ik schepte zelfs nog een keer op). Dit keer met een (kant-en-klaar) tomaten ricotta sausje en verschillende groenten (champignon, aubergine en paprika). Een lekkere pasta op zijn tijd kan ik ook zo goed waarderen!

Snack: Een paar chocolaatjes om de dag af te sluiten.

Want die dozen ‘Merci’ van de laatste schooldagen moeten toch een keer op? #juffenleven

Dit was de laatste maaltijd van dit eetdagboekje. Hopelijk heb je een beetje inspiratie kunnen opdoen van mijn ontbijtjes, tussendoortjes, lunchcombinaties en diner ideeën! Ik zeg het nogmaals aangezien het zo belangrijk is: neem andermans eetpatroon niet letterlijk over, iedereen is anders en heeft anderen behoeften, maar laat je lekker inspireren!

Liefs,
Jip

There are 2 comments for this article
  1. Janneke 23 juli 2020 17:35

    Hey Jip! Weer leuk om te lezen. En deze Janneke vindt die lepel erg leuk, haha!! 😉 😉

  2. Ober app 17 augustus 2020 14:09

    Bedankt voor de geweldige informatie over eten.

Geef een reactie