Ik ga weer een marathon rennen!

De titel verklapt het al: ik ga wéér de uitdaging van de magische 42.2 kilometers aan! Maar waar ga ik dit doen? Met wie? Hoe? En waarom? In dit blogje vertel ik je er graag meer over! Lees je mee?

‘Proost, op onze marathon in 2020!’

Afgelopen jaar liep ik mijn eerste hele marathon in Berlijn. Om deze reden kon ik niet meedoen aan de run die mijn hardloopvriendinnetje en ik jaarlijks samen in onze geboortestad rennen: de halve marathon in Eindhoven. De marathon in Berlijn had ik goed uitgelopen en mijn hardloopvriendinnetje zei voordat ze in Eindhoven alleen ging starten: ‘Als ik deze halve marathon weer goed uitloop, lopen we volgend jaar samen een hele‘. Je raadt het waarschijnlijk al, met een medaille om haar nek proostten we ’s avonds met een biertje in een kroeg op Stratumseind: ‘ ‘Op onze marathon in 2020!’…

‘…En uiteindelijk ontstond het idee om zelf een marathon te organiseren!’

Helaas kunnen, zoals we weten, door corona grote (hardloop)evenementen niet doorgaan. Jammer, maar begrijpelijk. Het idee om samen een marathon te gaan rennen, bleef door ons hoofd spoken en uiteindelijk ontstond het idee om zelf onze eigen marathon te gaan organiseren! Met onze eigen start en finish, een toffe route, waterposten en natuurlijk ook gewoon met publiek (hint voor de familie, vrienden en anderen die ons willen komen aanmoedigen. 🙂 )

‘…Dus ik ben heel blij dat hij mij weer gaat begeleiden.’

We hebben allebei een hardloopschema getekend voor op onze deur, zodat we samen kunnen toewerken naar ons doel, dat zal plaatsvinden op zondag 11 oktober 2020! Ik krijg ook bij deze marathon hulp van Michael Beuwer van Gewoon Lekker Rennen. Door hem stond ik afgelopen najaar fit en getraind klaar voor de start in Berlijn, dus ik ben heel blij dat hij mij weer gaat begeleiden. Hij zal de komende 10 weken, 3 trainingen per week inplannen. (Pssst! Zou je ook graag aan de slag willen gaan met een hardlooptrainer? Lees dan even deze blog, want ik heb een fijne kortingscode!)

Rennen voor een goed doel

Afgelopen najaar tijdens de marathon in Berlijn kreeg ik zoveel energie van alle supporters die langs de kant stonden. We beseffen heel goed dat zelf een marathon rennen (zonder heel veel publiek langs de kant) een stuk zwaarder kan gaan zijn. Om deze reden willen we graag rennen voor een goed doel, om tijdens de zware tijden te kunnen denken aan iets waar we het echt voor doen. Allebei vinden we Kika een mooi doel. Ik heb hier een tijdje terug ook voor gelopen, maar vind het zo mooi om iets te kunnen betekenen in het onderzoek naar en de behandeling van kinderkanker. Daarom hebben we een sponsorpagina aangemaakt en zouden we het heel tof vinden als jullie ons zouden willen sponsoren. Al is het 1 euro, alle kleine beetjes helpen, toch? 😉

De komende tijd zal ik jullie door middel van blogjes, foto’s, stories en vlogs meenemen in ons marathonavontuur. We hebben er zin in!

Liefs,
Jip (en Bess)

There are 6 comments for this article
  1. Esther 27 juli 2020 19:36

    Super tof!!!
    Ik loop 1 november mijn eerste marathon, vanaf huis ipv new york. En… voor KIKA

  2. Pingback: JIPS weekdagboek #186 – Jipsanders.com
  3. Pingback: Zo combineer ik hardlopen, fietsen (en fitness). – Jipsanders.com
  4. Pingback: Marathon update: mijn grootste valkuil. – Jipsanders.com
  5. Pingback: Marathon update: mijn grootste valkuil en struggle voor komende periode. – Jipsanders.com

Geef een reactie