JIPS weekdagboek #186 – op vakantie!

In dit extra lange weekdagboek neem ik je mee in mijn twee vakantieweken! Ik uploadde weer een video, vertrok samen met mijn vriend richting Zuid-Frankrijk waar we onder andere avonturen beleefde tijdens het kanovaren. Ook liet ik een vriendinnetje uit Eindhoven het mooie Nijmegen zien en rende ik een duurloop op mijn vrije zondagmorgen wel erg vroeg om de hitte voor te zijn. Kijk je mee?

Nieuwe vlog online!

Het was weer even geleden, maar ik maakte weer een video waarin ik vertelde over mijn nieuwe hardloopdoel én je een kijkje geef in mijn (hardloop)trainingen.

Op vakantie naar Frankrijk!

Toen was het tijd om op vakantie te gaan! Vanwege corona hadden we niets gepland of geboekt, maar we hebben spontaan besloten om met de auto richting Zuid-Frankrijk te rijden. Op deze manier kunnen we er toch even uit en hebben we de mogelijkheid om weer terug te rijden zodra de corona situatie veranderd. We hadden er in ieder geval zin in!

Eerste stop in Dijon

Onze eerste overnachting was in Dijon. Ik had weinig verwachtingen van deze Franse stad, maar kan wel zeggen dat ik aangenaam verrast ben! Waarom? Het is een historische stad met mooie gebouwen en het centrum is autovrij, waardoor je er heerlijk kunt rondlopen. Het was voor ons dus niet alleen een tussenstop voor onze rit naar Zuid-Frankrijk, maar ook een hele gezellige dag in een mooie stad!

Het campingleven

De eerste twee dagen op de camping hebben we (behalve aan de rivier chillen) vrijwel niets uitgevoerd. Waarom? Ten eerste omdat we daar even heel erg aan toe waren en ten tweede omdat het 39 graden was… Ja het was warm, maar wat vond ik het heerlijk om zo buiten te kunnen leven! (En niets te hoeven doen natuurlijk).

Croissantjes en ander lekker eten…

Natuurlijk genoten we ook van de Franse ontbijtjes en hapjes buiten de deur, YUM!

Samen hardlopen

In deze vakantieweek was ik wel van plan om mijn conditie een beetje bij te houden, aangezien het nog maar 10 weken was tot mijn volgende marathon. Vanwege de hitte moest ik vroeg op pad, maar gelukkig deed mijn lieve vriend met me mee!

Spelletjes spelen!

We hebben urenlang spelletjes gespeeld deze vakantie. Onze tips zijn: oldskool ‘Yahtzee’, ‘Pesten’, ‘Clever’, ‘Keer op keer’ en ‘Rummikub’! Welk spelletje speel jij graag op vakantie?

Route met 11 uitzichtpunten!

Toen het de derde dag iets minder warm was, vonden we dat een perfect moment om de omgeving te verkennen. Met de auto reden we een route langs 11 verschillende uitzichtpunten, genaamd ‘de Gorges de l’Ardèche’. Zoals je op de foto kunt zien was het uitzicht indrukwekkend! Nog wel een tip voor als je dit ook wilt doen: vertrek op tijd (voor 9:00 uur), want toen wij terugreden was het al een stuk drukker…

Avonturen met de kano…

Kanovaren stond ook op ons lijstje van deze week. We vertrokken vol goede moed, maar verloren halverwege een peddel toen we vast waren komen te zitten in een stroomversnelling. Een jongen in een kano voor ons, had onze peddel gelukkig te pakken gekregen maar tot onze verbazing was hij opeens verdwenen? Mét onze peddel!? Ik kan je vertellen, een kano met twee personen in een soms ruige Ardéche is onmogelijk te besturen. Dus vaarden we meerdere malen achteruit of schuin in plaats van rechtdoor… Gelukkig vonden we op een gegeven moment een andere verloren peddel en was ik als een kind zo blij dat ik weer mee kon doen! Kortom, we waren weer een avontuur rijker! 😉

Een dagje aan het Nijmeegse (Waal)strand

Toen ik vóór afgelopen weekend thuiskwam, bleek er ook in Nederland sprake te zijn van zomerse temperaturen. Ik liet een vriendinnetje uit Eindhoven het mooie Nijmegen zien. Van een bezoekje aan het Waalstrandje, tot het proeven van Heldro’s ijs en van de terrasjes tot de mooie straatjes en frietjes van Piccolino. Dit was een fijne dag!

Een duurloop voor de hitte!

Op zondag liet ik me door een heleboel aanmoedigende DM’s op mijn Instagram overhalen om een duurloop om 7:00 uur te starten, om zo de hitte voor te zijn. Het was even lastig om om 6:30 uur uit bed te komen, maar toen ik voor 9:00 uur de 15 kilometers erop had zitten was ik heel erg blij! Loop jij ook wel eens zo vroeg in de ochtend?

Dit waren mijn favoriete momenten van mijn afgelopen twee weken vakantie! Ik hoop dat jij deze warme dagen ook een aantal favoriete momentjes hebt meegemaakt. Komende week is mijn laatste weekje vakantie voordat ik weer start met de voorbereidingen voor mijn nieuwe klasje. Daar ga ik lekker vanuit huis extra van genieten.

Fijne nieuwe week!

Liefs,
Jip

be the first to comment on this article

Geef een reactie