Dagje naar Nijmegen? Dit zijn mijn favoriete plekjes/tips!

Wil je een dagje naar Nijmegen? Goed plan! Want deze historische stad heeft heel veel mooie plekjes! In deze blog zet ik mijn favorieten op een rijtje. Van lekker eten tot gezellige borrelplekjes en van shoptips tot dingen die je zeker moet doen. Voor ieder wat wils dus! Kijk je mee? Let’s go!

7 x mijn tips om te eten

1. Dineren bij Nibbles

Als je mij langer volgt, dan heb je dit plekje al vaker voorbij zien komen, want dit restaurant behoort zeker tot mijn favorieten! Bij Nibbles bestel je ‘kleinere’ gerechten die je met elkaar kunt delen. Je kunt een menu bestellen, of voor losse gerechtjes kiezen. Er is voor ieder wat wils en zowel binnen als buiten op het terras zit je heel gezellig. Pssst! De nacho’s hier zijn de beste! #TipvanJip

2. Dineren bij Cali

Wanneer ik bij Cali zit, heb ik vanwege de lokale sfeer het idee alsof ik weer op reis ben. Cali serveert veel vegan opties en heeft naast een aantal heerlijke gerechten ook goedgevulde maaltijdplanken. Je kunt hier heerlijk een avondje borrelen! Terwijl ik deze blog aan het typen ben, kom ik erachter dat ik niet echt een hele mooie foto heb, maar op de Instagram van Cali zie je vast een betere sfeer impressie! 😉

3. Lunchen en/of een taartje eten bij Philipse Koffie en Brocante

Midden in het centrum, maar toch erg lastig te vinden… Het zal even zoeken zijn maar achter de Stevenskerk zit deze hele toffe hotspot! Met een gezellige huiskamersfeer en verstopte locatie onderscheidt dit lunchtentje zich met de bekende hotspots op de Grote Markt. Benieuwd naar deze verstopte parel? In dit blogje vertel ik je er meer over!

4. Lunchen en/of borrelen bij de Wunderkammer

Zelden heb ik zulke lekkere vega burgers op als bij de Wunderkammer in Nijmegen. In de middag kun je hier terecht voor een goede lunch en in de avond voor een borrel met hapjes. Psst! De polentafrieten zijn geweldig! #TipvanJip

5. Lunchen bij Fika

Soms krijg je brood met beleg, maar bij Fika is het net andersom! Wat ik zo leuk vind aan deze hotspot is dat je per snee  (smørrebrød) een beleg kunt kiezen. Zo kun je voor verschillende opties gaan. Wil je eens wat anders dan een standaard ‘club sandwich?’ Dan zou ik zeker naar Fika gaan! 😉

6. Lunchen bij Bhalu

Bij Bhalu hangt een relax sfeertje, waar je op je gemak een (vegan) ontbijtje, lunch of koffietje kunt scoren. Een leuk plekje dat ik zeker aanraad!

7. Frietjes halen bij Piccolino patathuisje!

Last but not least, haal ik regelmatig frietjes bij Piccolino patathuisje. Waarom? De frieten zijn tip en ze hebben hier mega veel (vega) snack opties! Ben je op zoek naar een gezellig plekje om dit lekkers op te eten? Loop dan even verder naar het Kronenburger park! Hier kun je heerlijk picknicken.

3 x mijn tips waar te borrelen

1. De Hemel

Bij de Hemel in Nijmegen kun je heerlijk buiten onder de bomen op het terras zitten. Je kunt er zitten met grotere groepen, lekker eten en kiezen voor een highwine of -beer.

2. De Kaaij

Dit culturele terras aan het water in combinatie met verschillende foodtrucks zorgen voor een gezellige hippe sfeer in de zomermaanden. Nu met corona is er een verkleinde versie, maar ook de moeite waard om even een kijkje te nemen.

3. De Achtertuin

Omdat de festivals vanwege corona dit jaar niet door kunnen gaan, is er op het terrein een groot terras ingericht met een DJ en lekkere drankjes. Heb je zin in een festivalsfeertje? Dan is deze plek zeker een aanrader!

6 x mijn tips om te shoppen

In Nijmegen heb je net zoals vele andere steden winkels zoals de H&M, Zara en de Sting. Ik vind het leuk om hier af te toe te shoppen, maar zoek ook vaak de lokalere winkel(tje)s op. Zie hieronder een lijstje van mijn favorieten in Nijmegen:

1. Make my Day

2. Bob and Bill

3. Coef Nijmegen

4. 512 Nijmegen

5. Day Warehouse

6. Fabrics and More

5 x mijn tips om te doen

1. Wandelen langs de Waalkade

Vooral als de zon opkomt of ondergaat vind ik dit een magische plek. Het geeft mij een gevoel alsof ik over een boulevard wandel, waar ik even kan ontsnappen aan de dagelijkse hectiek.

2. Picknicken in het Kronenburgerpark 

Loop je met zomerse temperaturen door het Kronenburgerpark? Dan bestaat er een grote kans dat het parkje vol zit met groepjes mensen. Zorg voor wat lekkers, leg je kleedje uit op een leuk plekje en chillen maar!

3. Chillen op een van de vele waalstrandjes en/of zwemmen in de Waal.

Dit is ook een van de redenen waarom ik zo blij word van deze stad. Op loopafstand van het station en centrum vind je verschillende strandjes, waar je heerlijk kunt chillen. Aan de overkant van de Waal, ligt een nevengeul waar je zonder een sterke stroming kunt zwemmen. Vind je Scheveningen te ver? Dan kun je ook prima in Nijmegen een stranddagje houden! 😉

4.  Ijsje halen bij Heldro’s

Ik snap nog niet helemaal waarom Heldro’s nog maar op twee plekken in Nederland zit, want dit ijs is fantastisch! Ambachtelijk ijs, met toppings naar keuze wat wil je nog meer? Mijn favoriet? Naturel ijs met Oreostukjes én caramelsaus, YUM! Dit moet je echt proeven als je in Nijmegen bent!

5. Wil je sporten? Ren of fiets dan een rondje in de Ooijpolder of over de bruggen.

Nijmegen heeft een prachtig stadscentrum, maar je kunt ook makkelijk ontsnappen aan de drukte. Wil je graag een keertje sporten in deze stad? Duik dan de rustige en groene Ooijpolder in of ren een rondje over de bruggen voor een tof uitzicht over de stad. Op mijn strava ‘Jip Sanders’ vind je verschillende rondjes ter inspiratie. 😉

Dit waren mijn Nijmegen tips! Heb je nog vragen of iets wat ik écht aan de lijstje moet toevoegen? Let me know!

Liefs,
Jip

 

 

There are 2 comments for this article
  1. Pleun 14 augustus 2020 16:57

    Leuke tips! Ik woon zelf in Nijmegen maar ken nog niet alles, heldro’s is inderdaad echt heeerlijk!

  2. Pingback: Weekdagboek #187: samen intervallen en weekendje weg! – Jipsanders.com

Geef een reactie