Mijn favoriete buddha bowl recept!

Mix verschillende ingrediënten bij elkaar in een schaal en je hebt een heerlijke maaltijd! In deze blog deel ik je mijn favoriete buddha bowl recept! Simpel klaar te maken, ‘voedzaam’ én je kunt er makkelijk mee variëren. Heb je honger gekregen? Kijk dan snel verder! 🙂

Ingrediënten (voor 2 personen)

  • Ongeveer 3 middelgrote zoete aardappels
  • Vegetarische balletjes (200 gram)
  • Kikkererwten (uitlekgewicht 260 gram)
  • 2 paprika’s
  • Per persoon een handje spinazie
  • 1/2 avocado
  • 2 tomaten
  • Een lepel hummus (baba ganoush) per persoon
  • Een handje walnoten
  • Een scheutje olijfolie

Zo maak ik het

Verwarm de oven voor op 200 tot 220 graden. Was de zoete aardappel en snijd deze in kleine stukjes. Ik doe het niet, maar je kunt de zoete aardappel ook schillen als je dit lekkerder vindt. Beleg een bakplaat met een stuk bakpapier en leg hier de zoete aardappelstukjes op. Laat vervolgens het blik kikkererwten even uitlekken en leg deze bij de zoete aardappel op de bakplaat. Besprenkel beide ingrediënten met olijfolie (ik gebruik deze ‘chili-garlic’ variant voor extra smaak#nospon), zout en paprikapoeder. Wanneer de oven voorverwarmd is, kun je de bakplaat in de oven schuiven voor ongeveer 15 minuutjes. Ieder oven is anders, dus kijk even goed of zowel de zoete aardappel als de kikkererwten goed gebakken zijn.

Laat vervolgens een klein pannetje op het vuur met een scheutje olie warm worden en snijd de vegetarische balletjes in stukjes. Bak deze in de pan. Het enige wat je dan nog hoeft te doen, is de koude groenten snijden (paprika, avocado en tomaten). Doe deze ingrediënten samen met een handje spinazie, walnoten, de zoete aardappelstukjes, geroosterde kikkererwten en vegetarische balletjes (wanneer deze klaar zijn) in een leuke schaal of kom en roer er een flinke lepel hummus doorheen. Een smaak die ik  op dit moment bij dit gerecht het lekkerste vind is de ‘baba ganoush‘ variant, YUM! Aanvallen maar!

Welk ingrediënt zou jij nog aan deze buddha bowl toevoegen? Laat het me weten in een reactie!

Liefs,
Jip

be the first to comment on this article

Geef een reactie