Marathon update: mijn grootste valkuil en struggle voor komende periode.

Inmiddels ben ik alweer een paar weken aan het trainen voor onze eigen marathon voor het goede doel! In dit blogje geef ik je een update van de trainingen en voorbereidingen. Ik vertel over mijn grootste valkuil en mijn struggle over de aankomende periode. Lees je mee? Let’s go!

‘Daar word ik echt enthousiast van!’

Vanaf het begin van ons ‘eigen marathon plan’ , ben ik weer helemaal gemotiveerd! Lopen op gevoel vind ik voor even fijn, maar toewerken naar een uitdaging, daar word ik écht enthousiast van! Tuurlijk, heb ik af en toe een moment dat ik liever op de bank lig dan dat ik de deur uit moet voor een pittige intervalronde. Maar achteraf voelt zo’n training ZO GOED en dat weet ik. De eerste weken heb ik mij vooral gericht op het consequent meters maken. Zo ben ik iedere week drie keer gaan hardlopen, waarbij de rondes steeds een beetje langer en pittiger werden.

Vanwege mijn zomervakantie, heb ik genoeg tijd gehad om mijn trainingen uit te voeren. Daarnaast ben ik écht een mooi-weer-loper, dus het zomerse weer van de afgelopen periode werkte ook zeker in mijn voordeel. Al met al, kan ik wel zeggen dat het trainen bij mij best wel goed gaat! *AFKLOPPEN*

Mijn grootste valkuil? Niet te snel rennen!

Deze week stond er voor het eerst weer een langere duurloop op de planning, een halve marathon om precies te zijn. Mijn grootste valkuil? Dat ik te snel ren! Nu denk je misschien, dat is toch alleen maar goed? Maar nee. Ik heb van mijn trainer geleerd dat het doel van een langere duurloop het trainen van je uithoudingsvermogen is. Wanneer je deze lange afstand op tempo rent, heeft je lichaam lang de tijd nodig om weer te herstellen. Het is dus effectiever om een duurloop op een rustig tempo te rennen, zodat je je uithoudingsvermogen traint, maar ook snel weer een volgende training kunt doen (waarbij je bijvoorbeeld je snelheid traint).

Het lastige is dat wanneer ik wegdwaal in mijn gedachten, wat ik het allerfijnste vind aan hardlopen, ik niet meer let op de snelheid en onbewust steeds sneller ga rennen. Door mijn Garmin sporthorloge in de gaten te houden, probeer ik dit te voorkomen. Gelukkig is dat bij deze duurloop redelijk goed gegaan.

Mijn struggle voor de komende periode

De komende periode ga ik weer tijdelijk fulltime aan de slag in het onderwijs (daarover later meer). Om deze reden moet ik wel écht even serieus gaan kijken naar hoe ik dit ga combineren met mijn marathontrainingen. Ik ben nu gewend alle tijd te hebben, maar hier gaat dus verandering in komen. Ook hier zal ik jullie in meenemen.

Wil je mij en mijn hardloopvriendinnetje mentaal een steuntje in de rug geven door ons te sponsoren? Dat zouden we super tof vinden!!! Via deze link kun je een bedrag dat je zelf kun kiezen doneren aan Stichting Kinder Kankervrij, het goede doel waar wij voor rennen.

Liefs,
Jip

be the first to comment on this article

Geef een reactie