Persoonlijke update: weer fulltime aan de slag.

Het is zover! De kids moeten weer naar school en dus moeten de juffen en meesters ook weer aan de bak! 😉 Aankomend schooljaar zal er iets anders uit komen te zien dan vorige periode en daar vertel ik je in deze update graag meer over. Lees je mee?

Aankomend jaar zal ik op dezelfde school als het afgelopen jaar aan de slag gaan, wederom als leerkracht in het Speciaal Onderwijs (cluster 4). Afgelopen week ben ik al gestart met de eerste voorbereidingen hiervoor. Zo hebben we onder andere alle tafels en stoelen op de juiste plek gezet, de klassenmap opnieuw ingedeeld en praktische zaken met elkaar besproken, zodat we maandag goed voorbereid met een frisse start kunnen beginnen!

‘Hier had ik de afgelopen periode best veel moeite mee’.

Normaal gesproken sta ik drie dagen in de week voor de klas, maar vanwege uitval van personeel heb ik de laatste twee maanden van het vorige schooljaar fulltime gewerkt. Het lijkt erop dat ik ook dit schooljaar tijdelijk fulltime ga starten. Dit heeft niet mijn voorkeur, maar het is natuurlijk wel mijn keuze geweest om hier ‘ja’ op te zeggen. De reden dat ik liever drie dagen in de week voor de klas zou willen staan, heeft te maken met het verdelen van mijn energie. Want hier had ik de afgelopen periode best veel moeite mee. Voor mijn gevoel startte ik met werken op de maandagochtend en stopte ik hiermee op de vrijdagavond… Om dan vervolgens iedere zaterdagmiddag in bed te liggen voor een uit de hand gelopen middagdutje (wat wel heel erg lekker is!) Ik merkte dat ik over mijn eigen grenzen ben heengegaan en afgelopen zomervakantie echt niet later had moeten beginnen.

De reden dat ik toch fulltime ga starten.

Dan zul je nu wel denken: waarom start je dan fulltime? Een van de grootste reden hiervoor zijn de kinderen. De situaties van de kinderen waaraan ik lesgeef zijn niet altijd gemakkelijk en als er iets is wat ik belangrijk vind, dan is het dat kinderen zoveel mogelijk een onbezorgde jeugd ervaren. Ik vind het daarom niet fijn om ze de eerste weken van het nieuwe schooljaar (die al zo spannend zijn) te laten starten met een invaller (wat ook heel lastig te vinden is).

Ik moet natuurlijk ook aan mezelf denken, maar het fulltime werken zal maar tijdelijk zijn én ik heb een persoonlijke doel voor mezelf gesteld, dat ik meer bezig ga zijn met mijn energie en eigen grenzen. Ik moet zeggen dat ik na deze zomervakantie ook echt wel weer nieuwe energie en zin heb gevonden om lekker aan de slag te gaan!

‘…wat organisatorisch wel wat lastiger is.’

Photo by Element5 Digital on Unsplash

Afgelopen jaar heb ik lesgegeven aan een groep 7, bestaande uit 13 jongens. Dit jaar ga ik lesgeven aan dezelfde doelgroep (kinderen met autisme en ADHD problematieken), maar zal ik een combi-klas gaan draaien (groep 7/8). Dit zal organisatorisch  lastiger zijn, maar gelukkig houd ik wel van een nieuwe uitdaging! 😉

Kortom, volgende week begin ik als fulltime juf. Dit keer niet een groep 7 maar een combi-klas. Ik ga extra mijn energie in de gaten houden en de organisatorische uitdaging aan van een combi-klas. Uiteraard wil ik er wel voor zorgen dat ik zo nu en dan blogjes en posts blijf plaatsen om jullie op de hoogte te houden van alles! 😉

Via mijn Instagram @jipsanders vroeg ik jullie wat jullie zouden willen weten over mijn werk aankomend schooljaar. Omdat dit nog zoveel meer vragen zijn dan ik hierboven heb kunnen bespreken, zal ik nog een aparte Q&A schrijven, die ik deze week online zal zetten. Dit deed ik al een keer eerder over dit onderwerp. Deze Q&A #1 blog kun je hier terugvinden.

Liefs,
Jip

be the first to comment on this article

Geef een reactie