Sportdagboekje augustus 2020

Afgelopen week liep ik een halve marathon, fietste ik mijn langste rit tot nu toe én ontdekte ik een nieuwe sport! Kijk je mee naar mijn sportmomenten van de afgelopen week? Let’s go!

Maandag: hardloopronde 1

Ik kwam eind van de maandagmiddag terug van een weekendje weg met vriendinnen en had daarom niet verwacht dat het nog in me zat, maar het is gelukt: ik heb nog een ronde van 10 kilometer gerend! Ik ben erna uiteraard wel meteen op de bank neergeploft, waar ik de rest van de avond niet meer vanaf gekomen ben.

Dinsdag: rustdag

Er stond deze week een halve marathontraining op de planning, omdat ik nog steeds niet helemaal hersteld was van de korte nachten van het meidenweekend én omdat ik vandaag een hele dag moest werken besloot ik dat een rustdag een goed idee was.

Woensdag: hardloopronde 2, een halve marathon!

Op woensdag stond mijn langste duurloop van de week gepland, namelijk: een halve marathon! De afstand van de duurlopen zullen vanaf nu wel echt langer worden. Op naar de hele marathon op 11 oktober!

Donderdag: fitness

Een dag later stond ik tot mijn eigen verbazing weer in de sportschool. Vanaf volgende week ga ik weer fulltime werken, dus ik denk dat ik nog eventjes wil genieten van de mogelijkheid om in de ochtend lekker te knallen. Ik trainde vooral mijn bovenlichaam, want de beentjes moesten nog wel herstellen van de 21 kilometers die ik gisteren gelopen heb.

Vrijdag: niet geplande rustdag

Mijn planning was om deze dag van Nijmegen richting Nuenen te fietsen en morgen (zaterdag) weer terug te gaan. Maar het regende deze ochtend (en niet zo’n een klein beetje…) Daarom besloot ik de trein richting Nuenen te pakken en hoopte ik dat het weer morgen beter zou zijn.

Zaterdag: fietsen van Nuenen naar Nijmegen

Gelukkig was het deze dag beter weer, ik had zelfs wind mee! Samen met mijn vriend fietsen we 60 heerlijke kilometers. Nee oké, de laatste 10 hadden mijn rug en ik en niet echt zin meer in. Dus het einde was nog even bikkelen.

Zondag: fitness

Eigenlijk was de week toen voorbij, maar op maandag heb ik een avondje met vrienden geboulderd en dat vond ik zo leuk dat ik het toch nog even wilde noemen! Misschien dat ik al naar eigen boulderschoentjes aan het kijken ben… #enthousiast

Zoals je hebt kunnen zien, ben ik deze week lekker sportief bezig geweest! Met de reden dat ik vanaf volgende week weer fulltime aan het werk ga in het onderwijs en dus minder tijd (en energie) heb om te sporten. Hopelijk vond je het leuk om een kijkje te nemen in mijn sportieve week!

Liefs,
Jip

be the first to comment on this article

Geef een reactie