2x mijn fietsdoelen voor 2020!

Na een aantal herfstachtige dagen wordt het de komende week gelukkig weer wat mooier weer. Dat betekent dat ik ook weer op mijn racefiets kan springen! Maar wat is mijn doel met fietsen op dit moment eigenlijk? Daar vertel ik je in dit blogje graag meer over! Lees je mee?

‘Toch heb ik voor dit jaar ook een fietsdoel.’

Zoals ik in deze blog beschrijf, vind ik het lastig om verschillende sporten die ik leuk vind tegelijk te beoefenen. Daarom kies ik per periode waar ik mij op dat moment op wil focussen. Op zondag 11 oktober ga ik samen met mijn hardloopvriendinnetje een eigen marathon rennen voor het goede doel. (Meer hierover kun je hier teruglezen). Dit vind ik een hele toffe nieuwe uitdaging, maar betekent ook dat ik veel moet gaan hardlopen en dus het fietsen af en toe rustiger aan moet doen. Toch heb ik voor dit jaar ook een fietsdoel!

‘Maar mijn eerste fietsdoel heeft te maken met het feit dat…’

Mijn eerste fietsdoel heeft niets te maken met het behalen van een bepaalde snelheid of afstand. En nee, ik ben ook nog niet van plan om  op korte termijn mee te doen aan iets van een wedstrijd. Maar mijn doel heeft te maken met het feit dat ik mijn lichaam wil laten wennen aan de fietsbeweging en houding. Ik merk namelijk dat ik tijdens het fietsen soms al snel mijn rug, benen en/of armen begin te voelen. Gewoon kleine ‘pijntjes’ die, naarmate ik langer op de fiets zit, steeds een beetje vervelender worden. Dit ligt waarschijnlijk niet aan het feit dat de afmetingen van mijn fiets verkeerd staan afgesteld (hier heb ik namelijk goed naar gekeken samen met iemand die er verstand van heeft), maar komt doordat mijn lichaam nog helemaal niet gewend is aan het zitten op een wielrenfiets. Ik heb er namelijk al een stuk minder last van in vergelijking met mijn eerste rondjes op de fiets. Om deze reden wil ik de komende maanden lekker gaan fietsen en mijn lichaam laten wennen aan de beweging en fietshouding!

‘Want nog steeds vind ik het af en toe spannend om te gaan fietsen.’

Een tweede fietsdoel heeft te maken met mijn zelfvertrouwen. Want nog steeds vind ik het af en toe spannend om te gaan fietsen. Dit heeft alles te maken met de klikpedalen… Als ik eenmaal bezig ben, zit ik wel met zekerheid op de fiets, maar ik vind het bijvoorbeeld nog wel spannend om tijdens het fietsen uit mijn bidon te drinken. Mijn tweede fietsdoel is dan ook om met meer zekerheid op de fiets te zitten door heel simpel: meters te gaan maken! Zonder daarbij te focussen op de snelheid of afstand.

Kortom, de komende tijd ga ik lekker fietsen en dan ga ik ervan uit dat ik beide doelen ga behalen. Fiets jij ook? Ik ben benieuwd, wat is jouw fietsdoel op dit moment?

Liefs,
Jip

be the first to comment on this article

Geef een reactie