Marathon update: de fase van de lange afstanden en meer zenuwen.

Afgelopen weekend heb ik samen met een vriendinnetje weer eens een training gelopen boven de 20 kilometers! Daarmee is de fase van start gegaan waarmee we gaan toewerken naar de marathonafstand. In dit blogje vertel ik je meer over hoe deze eerste lange training is verlopen en geef ik je een kijkje hoe ik de steeds langere duurlopen de komende tijd ga inplannen. Lees je mee? Let’s go!

Eerste 20+ duurloop!

Vrijdag ben ik op tijd naar bed gegaan, zodat ik de zaterdagochtend helemaal fit was om samen met mijn hardloopvriendinnetje de eerste lange afstandsrun te gaan rennen. Ze kwam speciaal met de trein vanuit Eindhoven naar Nijmegen om dit samen te kunnen doen, wat ik super lief en fijn vond! We hadden elkaar opzettelijk al een tijdje niet gesproken, zodat we elkaar ook genoeg te vertellen hadden. Vol goede moed en verhalen, gingen we van start.

24 Kilometers: CHECK!

Toen we vertrokken was het grijs en grauw buiten, maar na ongeveer 20 minuutjes zagen we de miezerregen verdwijnen en werd de lucht steeds blauwer, yes! Al kletsend leek het eerste uur zo voorbij te gaan. Rond de 12 kilometers kreeg ik toch wel wat zwaardere benen en ook mijn hardloopvriendinnetje had hier last van. Na het laatste halve uurtje bikkelen kwam het eindpunt steeds verder in zicht. Uiteindelijk ging het niet vanzelf, maar hebben we wel fijn samen de training kunnen afronden. 24 Kilometers: CHECK! De rest van de zaterdagmiddag heb ik heerlijk op de bank gelegen, met om het uur een nieuwe lunch… #HONGER! Haha

Het plan voor de komende weken:

Over 4,5 week zullen we de marathon gaan rennen! Om deze reden zullen we de komende weken ieder weekend een lange afstand gaan lopen. Aankomende zaterdag 26 kilometers en het weekend erna de langste afstand van 31 kilometers… (help?!) Waar ik op let in deze fase? Ten eerste is het belangrijk dat we deze duurlopen op een rustig tempo rennen, zodat we wel ons uithoudingsvermogen trainen maar niet zo diepgaan dat ons lichaam heel lang moet herstellen.. Ten tweede zorg ik ervoor dat ik voldoende eet, genoeg slaap en het bij twee wijntjes op een borrelavond houd ;). Tot slot zorg ik voor vermaak tijdens de uren dat ik aan het lopen ben. We proberen vaak samen te rennen, maar als dit niet lukt zorg ik dat ik een interessante podcast aan kan zetten of kies ik voor een lekkere afspeellijst. (Psst! Eerder schreef ik dit blogje waarin ik mijn 5 tips geef om een lange duurloop mentaal vol te houden en in deze vlog zie je welke voorbereidingen ik allemaal tref voor een lange duurloop).

Steeds meer zenuwen…

Gisteren eind van de middag ben ik vanwege last van mijn maag halverwege een hardlooptraining gestopt en ik merk meteen dat de zenuwen opspelen. Vragen zoals: ‘Zou het erg zijn als ik een training oversla?’ En ‘Wat nou als ik hier last van krijg tijdens de marathon?’ Kortom, het einde is in zicht dus de gezonde spanning komt ook om de hoek kijken. Desalniettemin ben ik klaar voor de laatste fase, laat die lange afstanden maar komen!

Zoals je waarschijnlijk al voorbij hebt zien komen, lopen we deze eigen marathon voor het goede doel Kika. Heb jij ons al gesponsord? Dit zouden we supertof vinden en kan via deze link. 🙂

Liefs,
Jip

be the first to comment on this article

Geef een reactie